Експлозија у погону „Трајала“ у Крушевцу – једна особа страдала, четири повређене

trayal

У погону „Трајала“ око девет часова дошло је до експлозије, а како МУП саопштава, једна особа је страдала, а четири су повређене. Из Сектора за ванредне ситуације за РТС су рекли да нема опасности по животно окружење.

Једна повређена особа животно угрожена, остали стабилно

Директорка Опште бонице Крушевац др Весна Стевић Гајић рекла је за РТС да је четворо пацијената је примљено у Општу болницу Крушевац.

Једна особа је животно угрожена, док су три у стабилном општем стању.

Чека се конзилијарни преглед за особу која је животно угрожена, ради евентуалног упућивања у терцијарну здравствену установу, рекла је др Стевић Гајић.

Изјава мештанина Ивана Радовића

Мештанин Иван Радовић рекао је за РТС да се чула јака детонација, као и да су подрхтавали прозори.

Троје повређених на Хирургији, један у Ургентном центру у Крушевцу

Три мушкарца и једна девојка примљени су у Општу болницу у Крушевцу, потврдила је РТС-у др Весна Стевић Гајић, директорка Опште бонице Крушевац .

Троје се налази на Хирургији и у свесном су стању, док је једна особа у Ургентном центру.

У Фабрици „Трајал“ у Крушевцу јутрос око девет часова приликом процеса рада дошло је до експлозије у објекту за производњу гориве траке.

Према првим информацијама, једна особа је смртно страдала, а четири су повређене и оне су колима Хитне помоћи превезене у Општу болницу у Крушевцу, саопштио је МУП.

Пожар који је избио услед експлозије је локализован, а припадници Полицијске управе у Крушевцу и Сектора за ванредне ситуације обезбеђују лице места. Интервенција је у току.

Како јавља репортерка РТС-а са лица места, људи који живе у околини рекли су да се чула јака детонација, као и да су подрхтавали прозори и врата.

Извор:
РТС