Милеи писао Путину и Сију: Аргентина не жели у БРИКС

havijer milei

Аргентински лидер сматра да није одговарајући моменат за чланство његове земље у економском блоку које предводе Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка

Новоизабрани председник Аргентине Хавијер Милеи послао је писма Владимиру Путину и Си Ђинпингу у којима их обавештава да одбија позив да његова земља постане чланица БРИКС-а, преноси новински портал „Инфобае„.

Аргентински лидер је у писму написао да тренутно није добар моменат да земља постане чланица тог економског савезништва.

Милеи је пoслaо писма и председнику Бразила Лули да Силви, премијеру Индије Нарендри Модију и лидеру Јужноафричке Републике Сирилу Рамафоси.

Аргентина би од 1. јануара требало да постане нова чланица БРИКС-а заједно са још пет држава: Уједињеним Арапским Емиратима, Саудијском Арабијом, Египтом, Етиопијом и Ираном, које су позване да се придруже удружењу након августовског самита у Јоханесбургу.

БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка) је добио захтеве 23 државе које су изразиле жељу да се придруже економском блоку.

Извор:
РТ