Несторовић: Нема коалиције ни са ким

pavic nestorovic

Нису хтели да нас слушају, сада ће морати, поручио је Александар Павић

Јединствени став листе „Ми, глас из народа“ је да се не улази у коалицију ни са ким, рекао је носилац листе Бранимир Несторовић на конференцији за новинаре.

Како је рекао, на гласању унутар покрета о том питању није било суздржаних, нити оних који су били против такве одлуке.

„Сачекаћемо коначне резултате избора у Београду. Сада смо препознатљиви и, уколико би се поновили, добили бисмо још већу подршку“, рекао је Несторовић на ванредној конференцији за новинаре и поручио:

„Долази време када ће морати да нас слушају, а то значи да ће морати да слушају народ Србије.“

Поводом навода да од њихове одлуке о пружању подршке другим странкама зависи судбина Београда, Несторовић је казао да листа не прихвата ту одговорност.

Несторовић је рекао да је чуо много спинова о томе како су његов покрет формирали други актери, напоменувши да такви покушаји деградације нису успели и да ће се покрет „ширити“.

„Ми смо настали потпуно спонтано. Препознали смо да имамо исто мишљење о основим проблемима овог народа“, рекао је Несторовић.

Он је истакао да је питање КиМ била тачка око које су се чланови покрета окупили.

„Главна тачка нам је била спречити спровођење тзв. француско-немачког плана за Косово и Метохију, за који мислимо да је у овом тренутку најопаснија ствар која угрожава у ову земљу. Тад смо се сложили да апсолутно не можемо бити у коалицији са такозваном прозападном опозицијом, зато што она – ја то мирне душе могу да кажем – није опозиција власти, већ опозиција овом народу“, рекао је Несторовић.

Додао је да је тада одлучено и да неће бити коалиције са Српском напредном странком. „Да смо хтели, могли смо се учланити“, напоменуо је Несторовић.

У том светлу, одлука покрета да не иде у коалицију ни са ким не би требало да изненађује, истакао је.

„Нека буду нови избори у Београду“, рекао је Несторовић, додавши да је било понуда одборницима покрета са разних страна. „Ако се неко прода, мислим да је идиот, јер овај ће покрет расти… али свако одлучује о себи, и одлучује да ли ће се осрамотити пред људима“, додао је.

Избори нису били нерегуларни, примедбе решавати унутар наших институција

На питање РТ Балкан да коментарише регуларност избора и тврдње да избори нису били регуларни, Несторовић је рекао да контролори покрета нису уочили неправилности.

„Што се тиче самог гласања, морам да признам да наши контролори су имали само крајње минорне примедбе, није било никаквих прекршаја“, рекао је носилац листе и додао да је јако тешко доказати изборну крађу.

Несторовић је додао да сматра да је „с обе стране било куповине гласова, али то не мора да буде куповина новцем“.

Он је додао да је покрет „Ми, глас из народа“ поносан на то што се ослањао само на донације и добровољни рад, а да је на томе остварио успех.

Члан покрета Александар Павић истакао је да се покрет залаже за то да се било какве замерке на изборе решавају унутар наших институција.

„Врло је провидан маневар да се сада већ нуде странци из ЕУ као неки посредници између власти и опозиције. Шта год мислили о изборном процесу, ми за тако нешто никада не би били“, истакао је он.

Павић: Нису хтели да нас слушају, сада ће морати

„Као што је рекао Владимир Путин, када је 2018. године представио хиперсонично оружје: ‘Нису хтели да нас слушају – сада морају да нас слушају'“, рекао је Александар Павић, напоменувши да ће „Ми, глас из народа“ бити саслушан само ако његови чланови остану доследни ономе због чега су се удружили.

Напоменуо је да су Бранко Павловић и он организовали прве демонстрације против садашње владајуће коалиције, а да је разлог био „повлачење границе“ између КиМ и остатка Србије.

Рекао је да их тада нису слушали, али да се нада да ће сада имати више слуха, „јер ми од тога нисмо одустали.“

„После границе је дошло нешто подједнако лоше, а то је Бриселски споразум, а онда, кад је постало акутно и француско-немачки план“, рекао је Павић, додавши да су Србији у Бриселу и Охриду ове године „представили смернице за, како они кажу, за фактичко признање тзв. Косова.“

Он је поновио да је покрет категорички против тога, и да неће дозволити да нико призна тзв. Косово, „ни де факто, ни де јуре.“

Ресуверенизација и деколонизација

Истакао је да су две речи које су окупиле чланове покрета „ресуверенизација“ и „деколонизација“.

„Сматрамо да су од петог октобра па надаље странци – а кад кажемо странци мислимо на западне силе – преузели примат у покушају вођења наше унутрашње политике. Ми смо за то да се категорички избаци утицај агресивног западног фактора из политичког живота Србије“, рекао је Павић.

Како је рекао, „српски бренд“ је слобода и независност, и то мора бити уочљиво свима у свету, истакао је Павић.

„Још једна ствар која се никако не сме заборавити јесте Република Српска. Република Српска и Србија су једно. Дрина је вештачка граница, а они који не поштују наш суверенитет немају право да инсистирају на вештачким поделама између српског народа“, напоменуо је.

Павић је истакао да одбрана Србије подразумева и одбрану Српске.

„Срби у Црној Гори – то је део нашег народа, и ми апсолутно имамо право да се бавимо Црном Гором. Ми наравно поштујемо свачији територијални интегритет, али ми исто тако гледамо са великим негодовањем на то што се западни фактор потпуно умешао у унутрашње ствари Црне Горе, и испада да се они питају, а не народ“, рекао је Павић.

Како додаје, покрет „Ми, глас из народа“ хоће да се „што више Срба врати у Србију“, додавши да за то већ постоји импулс.

„Видеће цео свет, а и ми сами Срби, шта све можемо заједно“, закључио је.

Извор:
РТ