Александар Живковић: Привођење Рајске бање

aleksandar zivkovic

Није дуго требало чекати на реакцију из Приштине на резултате избора у остатку Србије.

Хроника најављене предаје 25.

Радосни су у Стејт Депраменту због прилике да раде са новом владом Србије. Радосни су из неког разлога и Руси. Али су највише радују резултатима избора наши албански суседи. Толико су радосни да су на брду изнад Косовске Митровице поставили слова УЧК, упали у Рајску бању код Звечана и истерали раднике (траже неку дозволу, да се зна у чијем је спахилуку Рајска бања), изгорела је само једна повратничка кућа…

Толико су весели да за сада не кажњавају оно мало возача који су оставили старе таблице. Али, разуме се, хоће – кажњаваће их.

Европске дипломате, са друге стране, нешто мрсе око регуларности избора, чисто да ослабе преговарачку позицију нове владе у Београду. Чине то више превентиве ради, јер више се и нема много о чему преговарати, ни „технички“, ни политички.

Али ми никада, рекао је Алфа Вук, нећемо признати Косово. Да, само је о томе остало да се преговора – о признању. Све друге теме преговора завршене су у корист Приштине. Како да се тамо не радују „наставку дијалога“ са познаницима?

Извор:
ЖУРНАЛ