Злочинац Тачи отворио зграду шиптарске општине у Грачаници

nova_zgrada_opstine_gracanica

У Грачаници је отворена нова зграда општине за коју је 2011. године камен темељац поставио председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо, а чију је градњу финансирала Европска унија са 522 хиљада евра.

Зграду су отворили специјални изасланик ЕУ на Косову Самуел Жбогар и ратни злочинац Косова Хашим Тачи, који је окупљене грађане поздравио на српском.

Жбогар је рекао да је тај објекат од 422 квадрата модеран и функционалан и спреман да се у њега усели администрација која ће на најбољи и најквалитетнији начин прузати услуге грађанима. Зграда је изграђена по свим стандардима и омогућава лак приступ и инвалидима.

Злочинац Тачи је након што је на српском поздравио окупљене рекао на албанском да је данас посебан дан за Грачаницу и Косово у целини.

„Пре три године овде смо са Барозом поставили камен темељац, а сада са косовским и европским званичницима отварамо зграду. Изградња тог објекта је најбољи доказ да радимо за ново европско Косово“, рекао је злочинац Тачи.

Он је казао да се обраћа свим грађанима Косова и оценио да Косово прави значајне кораке, између осталог, и у процесу нормализације односа Косова и Србије кроз разговоре који се воде у Бриселу.

Тачи је на данашњој церемонији у Грачаници истакао да се обавезује да помогне свим грађанима како у Грачаници, тако и у Митровици, Лепосавићу, Звечану и другим косовским срединама.

Свечаности су присуствовали и заменик нелегалног премијера Косова и министар локалне самоуправе Слободан Петровић и градоначелник Грачанице Бојан Стојановић.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП