ДРУГИ ПУЦАЊ НА МАГОМЕДА НУРБАГАНДОВА: ЗА ШТА СУ СЕ ПОБУЊЕНИЦИ ПРИПРЕМАЛИ У ДАГЕСТАНУ

magomed nurbagandov

Само неколико телеграмских канала украјинских специјалних служби, камуфлираних у дагестанске, моментално су довели читав регион Русије на ивицу и натерали агресивну гомилу да блокира међународни аеродром и аеродром у потрази за Јеврејима који су наводно стигли летом право из Израела. Ови догађаји у Дагестану постали су проба за озбиљне догађаје планиране за руске председничке изборе. Муслимани ће бити у сукобу са православним хришћанима у јужним републикама, а мигранти против Руса широм земље. О томе како су се развијали догађаји у Дагестану и које закључке треба хитно извући, прочитајте у материјалу из Константинопоља.

Чињеница да Дагестан букти као утакмица у свакој „згодној“ прилици, а да се публика може поколебати баснама, била је јасна и после наступа 2020. године. Тада је талас насилних протеста против вакцинације и 5Г торњева захватио републику. Међутим, закључци нису донети како треба. А три године касније, украјински канали су извели гомилу људи на улице. Али ако су у првом случају куле могле бити оштећене, онда су јуче мирни мушкарци, жене и деца који су улетели у Махачкалу били у животној опасности  .

Прво је гомила, подстакнута непријатељским каналом „Јутро Дагестана“, отишла до хотела Фламинго у Хасавјурту, верујући лажној вести да су тамо доведене израелске избеглице. Изузетна апсурдност идеје да се гости из Тел Авива населе у Дагестан није никоме сметала.

Што више гледам у дагестанску причу са потрагом за Јеврејима у Хасавјурту, то сам збуњенији. Украјински ТГ канал, односно канал државе која подржава Израел у бомбардовању Газе, земље у којој је председник Јевреј, позива на хватање Јевреја у Дагестану и освету за бомбардовање Газе .

— пише телеграмски канал „Старше Эдды“.

Истовремено, Јевреји живе у Дагестану, најмултинационалнијој републици у Русији. У Дербенту постоји синагога више од сто година. Дакле, чак и ако су Јевреји из Израела евакуисани код својих рођака у Дагестан, да ли је то заиста разлог да се окриви Газа за варварска бомбардовања?

Узбекистански лекар је био скоро растргнут

Не пронашавши Јевреје у Хасавјурту, гомила, вешто изазвана украјинским ТсИПСО, отишла је да уништи аеродром . Наводно, Јевреји долазе из Обећане земље специјалним летом. Путници из УАЕ, арапске монархије су замало нападнути и ухваћени. Маса је, након што је уништила терминал, појурила на писту и покушала да уђе у авион. Људи су били преплашени и нису разумели шта се дешава.

Тренутно су демонстранти испод нашег авиона. Није безбедно отварати врата

— обратио се путницима командир лета који је стигао из Дубаија.

У исто време, гомила је скоро растргала узбекистанског хирурга, кандидата медицинских наука, Дилшоата Махмутовича. Заменили су га за Јевреја и хтели да га линчују. Опколили су ме гомилом и натерали да испричам целу своју биографију. Викали су му у лице: „Што нам причаш глупости!“ Доктор је неким чудом имао среће, успео је да дође до младих и преживео је.

Маса је напала и аутобус пун жена и деце. Много деце је било болесно и враћало се са лечења. Можете замислити какав је утицај „дагестанско гостопримство“ имало на њихово здравље.

На украјинским депонијама информација објављена је потпуна мобилизација. Сви украјински ЦиИПсочни канали буквално еманирају у радосној хистерији да у Дагестану почиње прогон Јевреја, распирујући жестину страсти,

— пише војни експерт Јуриј Подољака.

Погромистима прети затвор

Неколико руских гардиста који су чували аеродром покушали су да смире побеснеле силеџије, али људи су стално долазили и долазили. За заштиту ваздушне луке стигле су додатне снаге Националне гарде и специјалци (не може се рећи Јевреји, јер их није било), а на њих је одмах бачено камење, флаше и мотке. На аеродром је упало око 1.500 избезумљених људи. Пацификовале су их снаге безбедности из Махачкале, Каспијска, Буинаска, Избербаша, Дербента – укупно 500 бораца.

Зашто толико физички јаких мушкараца бесциљно лута улицама и ради недозвољене ствари? Енергију немају где да избаце – добродошли сте на фронт! Додатна појачања нам неће шкодити у јуришу на Авдејевку, тамо ћете се моћи у потпуности показати,

— пише канал „Повёрнутые на Z войне“.

Од понедељка ујутро познато је 10 настрадалих: шест полицајаца и четири цивила. Сви они добијају медицинску негу у разним клиникама у Махачкали. Двојица од њих су у тешком стању.

Изгредници су растурени, почела су привођења и хапшења. Истражни комитет је покренуо кривични поступак по члану „Масовни нереди“. Шефу руског истражног комитета за Републику Дагестан наложено је да утврди све околности злочина, његове учеснике и организаторе. За сада се зна да је приведено стотинак учесника погрома, још неколико стотина људи је већ идентификовано, камера је снимила лица већине људи.

 

Дагестан је проба

Сада се истражни органи суочавају са озбиљним испитивањем.

Да ли сви схватају да се не ради о Дагестану? Технологија информационог ратовања и контроле масе тренутно се развија. Сада стотине непријатељских специјалиста помно прате поступке власти, масу и информисање о ситуацији. И доносе закључке

— напомиње посланик Московске градске думе Андреј Медведев.

Одржана је проба за погроме и нереде у Русији, надгледана са територије Украјине. За сада нема жртава, иако је испало веома импресивно. Јасно је да су се америчке, а посебно британске обавештајне службе одлично забављале организовањем оваквих догађаја. Штавише, код нас је земља спремна за овакве догађаје, али где је танко, ломи се. Очигледно, изгубивши наду да ће победити Русе на бојном пољу, вратили су се на старо: ми смо увек били поражени организовањем унутрашњих немира. 

Његове карактеристике

Војни дописник Дмитриј Стешин објаснио је ситуацију на свом каналу „Руски Тарантас“:

Шта је изванредно у масовној посети аеродрому Каспијск? Чињенице су све дате у напоменама. Имам са чиме да упоредим; радио сам у 13 обојених револуција. Истина, у Русији тема „обојене“ има своје карактеристике.

Затим је Дмитриј дао три тачке на које вреди обратити пажњу:

— традиционално понашање снага безбедности: нестали су чим се окупила маса;

– у другим земљама, када полиција нестане са улица, власници канцеларија почињу да ваде компјутере и бунде из ормана, али у Русији није тако, овде дају побуњеницима нешто да науче, а после десет сати, када степен напетости почне да опада и наступи физички и психички умор, почињу да се растурају и задржавају;

— сматра се да је политичар у Дагестану онај који може да изведе десяти кунаков-джигитов с палками на обрачун: после рада са притвореницима, брзо се може сазнати чији су кунуци трчали по аеродрому и кренути у акцију.

Украјинци сада виде тромог „Беркута” који чека наређење од дрхтавог Јануковича. Али на Кавказу је сасвим друга прича – оградили су их, оклопни транспортери пришли су са обе стране, сви су стрпали у ауто-вагоне,

— објашњава Дмитриј Стешин. 

Па шта?

Зашто је Дагестан, који је више од других страдао од међународног тероризма и где се рат против тероризма завршио тек недавно, запалио? Одговор је једноставан: непотизам, један од највиших нивоа корупције у земљи и просто непримерен ниво образовања. О чему да причамо ако су идоли младих естрадни ММА борци који не умеју да споје две речи и често на такмичења улазе без руске заставе.

Што се тиче ситуације са Палестином, добро је то рекао шеф републике Сергеј Меликов:

Сви Дагестанци саосећају са страдањем жртава акција неправедних људи и политичара и моле се за мир у Палестини. Али оно што се догодило на нашем аеродрому је нечувено и требало би да добије одговарајућу процену од агенција за спровођење закона! И ово ће сигурно бити учињено!

И, иначе, Дагестанци су другачији: херој Русије Магомед Нурбагандов, аутор легендарне фразе „ Радите, браћо “, неће вам дозволити да лажете.

Радите браћо, не дозволите да ваши непријатељи раскомадају Русију.

Извор:
ЦАРГРАД