Гужва на аеродрому у Махачкали: Гомила људи похрлила ка авиону из Тел Авива

mahackala

Како је саопштено из Федералне агенције за ваздушни саобраћај, аеродром у Махачкали је привремено затворен за доласке и одласке због „инфилтрације непознатих особа“

Гомила људи пробила се вечерас на писту аеродрома у Махачкали у Дагестану након што је на тај аеродром слетео авион израелске авио-копманије “Ред вингс“ из Тел Авива.

На снимцима на друштвеним мрежама види се велики број особа на писти, као и да се гомила људи налази и на аеродромском паркингу и у згради аеродрома, преносе „РИА Новости“.

Агенција преноси да су они који су се пробили на писту највероватније покушали да стигну до путника који су слетели из Израела.

Како је саопштено из Федералне агенције за ваздушни саобраћај, аеродром у Махачкали је привремено затворен за доласке и одласке због „инфилтрације непознатих особа“.

„Мере су на снази док се ситуација не нормализује. На лицу места су агенције за провођење закона“, наводи се у саопштењу.

Авиони за које је било предвиђено да слете на том аеродрому преусмерени су на друге аеродроме.

Кабинет израелског премијера Бењамина Нетанијахуа објавио је да очекује да Русија обезбеди сигурност Израелаца и Јевреја у Дагестан.

„Одређен број Израелаца и Јевреја тренутно је изолован и под стражом на аеродрому. Радимо на томе да они одлете линијским летом за Москву када услови то дозволе“, рекао је израелски званичник.

Извор:
РТ