Косовска Митровица: Др Златан Елек нови председник Српске листе, изабрано и нових пет потпредседника. Дејан Недељковић: Ново руководство је само козметичка промена, и даље се Радоичић пита о свему

Zlatan Elek

Директор Клиничко болничког центра у Косовској Митровици, доц. др Златан Елек – дечији хирург, нови је председник Српске листе.

Ово је једногласно изгласано на данашњој седници ове станке, која је у подне започела у њеним просторијама у Косовској Митровици.

Изгласавање новог председника била је прва тачка дневног реда.

Како је након састанка поручила Српска листа, Елек се захвалио свим делегатима ове странке на поверењу, подршци, али и части која му је указана.

Захвалио се и претходном руководству ове странке на „залагању које су показали у борби за интересе српског народа у изузетно сложеним околностима“.

„Председник Елек је истакао да ће Српска листа и у наредном периоду бити стожер око кога ће се окупљати српски народ на Косову и Метохији, као и да ће све важне политичке одлуке увек доносити у координацији са званичним Београдом, а у интересу читавог српског народа чувајући преко потребно јединство“, навели су из Српске листе.

Подсетили су да се ради о лекару, директору централне болнице на Северу, ванредном професору Медицинског факултета, аутору више стручних и научних радова, те оцу троје деце.

У наставку седнице скупштине странке Српска листа, променили су се и остали кадрови.

Изабрано је пет нових потпредседника – Драгиша Миловић, бивши градоначелник општине Звечан, Иван Запорожац, од петка председник Привременог органа општине Косовска Митровица и директор Школске управе за Косово и Метохију, градоначелник Штрпца, Далибор Јевтић, затим Тања Вујовић, декан Економског факултета и Драгана Антонијевић, директорка Студентског центра.

Чланови представништва Српске листе од данас су: Гордана Савић, Срђан Поповић, Срђан Вуловић, Немања Бишевац, Славко Симић, Иван Тодосијевић, Верица Ћеранић, Синиша Лазић и Саша Милошевић.

Седници у просторијама Српске листе присуствовао је сам врх Српске листе.

Седницом је на почетку преседавао сада већ бивши председник ове странке, Горан Ракић, а били су присутни и потпредседници – Игор Симић, Славко Симић и остали.

Састанку су присуствовали и Зоран Тодић, Милан Радојевић, Миљана Николић, Дејан Гурешић…

Окупљању у Српској листи присуствовао је и један представник Централне изборне комисије, који је нешто пре 12 часова ту стигао у пратњи Косовске полиције.

Да ће се 24. септембра одржати скупштина ове странке, први су најавили медији у Приштини пре неколико дана, откривајући да се на њој очекује управо „преформатирање“ ове странке, односно кадровске промене.

Седница је данас била затворена за медије.

Грађански активиста Дејан Недељковић: И даље ће се питати бивши потпредседник

Ново руководство Српске листе је само козметичка промена и служи за унутрашњу политику, поготову за Север Косова, како би народу замазали очи јер су на челу листе неки доктори, а не као до сада – ватрогасац и конобар са докторатима, и како би успели да људе извуку на неке евентуалне нове косовске изборе“, оценио је за КоССев грађански активиста Дејан Недељковић.

Недељковић наглашава да са друге стране, нико није спреман да на нове косовске изборе на Северу и изађе „после свега“, пише КоССев.

„Поготову после три наша убијена суграђана, јер ће рећи – ‘ево, ови што су били лоши, макли смо их, сад смо довели нове људе’“, каже, додајући:

„Да не причам да је на Северу остао само старији слој људи који верују докторима, јер су им такви потребни за лечење и имају поверења у њих“.

Насупрот овој генерацији, Недељковић упозорава да су угрожене младе генерације новонасталом ситуацијом.

„Младих, на жалост, после барикада од пре годину дана, хаоса од стране Куртија и задњих инцидената у Бањској, више скоро и да нема јер су за мушким ‘главама’ отишле и њихове супруге и деца“, указује Недељковић.

„Стога, у суштини, козметичка промена не мења ништа у деловању СЛ. И даље ће се о њеном раду, као и кадровским решењима, питати њихов бивши потпредседник странке, као што је у Србији Вучевић предсдник СНС, а зна се да Вучич доноси све одлуке“, закључује Недељковић за КоССев.

После оставке Милана Радоичића на функцију потпредседника ове странке, након што је преузео одговорност за напад и сукоб са Косовском полицијом у којем је убијен полицајац, као и најмање три наводна нападача, Српска листа је данас добила ново рухо.

Извор:
НСПМ