Намирнице у којима можете уживати без страха од вишка калорија

voće-i-povrćeМесеци су у којима владају укуси укусног сезонског воћа и поврћа који не само да су богати влакнима, калијумом и витаминима, већ имају и мало калорија.

Брескве

Једна бресква средње величине је сјајан извор влакана, калијума, витамина А, као и витамина Ц који не само да побољшава имунитет већ је и добар у борби против бора.

Нектарине

Баш као и брескве, нектарине су одличан извор влакана, витамина А и калијума те витамина Ц. Уз све то има врло мало калорија.

Парадајз

Шољица насецканог парадајза садржи више од трећине потребне дневне количине витамина Ц и А. Парадајз је богат и витаминима Б6, Е и К, фолном киселином, влакнима и калијумом. Уз то парадајз је познат и по снажном антиоксиданту ликопену који наводно и успешно побеђује неке туморе. Кад придодате свему то и да оне чувају кардиоваскуларно здравље ко не би још више уживао у њима.

Кукуруз

Пун је влакана и воде, само један кукуруз средње величине довољан је да у тело унесете десет посто дневно препоручене количине витамина Ц.

Јагоде

Имају више витамина Ц него наранџе, а изврстан су извор и фолне киселине, калијума и влакана. Штите срце и мозак.

Лубенице

Осим што су сјајан начин да уносите довољну количину воде у време врућина (јер су 92 посто вода), одличан су извор витамина А и Ц, а садрже ликопен и бета каротен. Лубенице садрже јако мало калорија, па у њима заиста можете уживати без страха.

НАРОДНИ ЛЕК