УСЛОВИ ЗА СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ЈОШ ГОРИ: Зашто су ИЗДАЈНИЦИ из Српске ЉИСТЕ променили став о изборима

srpska ljista

Од поруке „нећемо на изборе док се не формира Заједница српских општина (ЗСО)“, до „хоћемо на изборе, иако је положај Срба још гори“, прошло је укупно годину дана.

У међувремену се десило и напуштање институција, барикаде, сукоби испред општина и Бањска.

Последња је за предомишљање била пресудна уз међународни притисак.

Сад Приштина поручује за изборе постоји и административно упутство, а тзв. градоначелник Звечана да његова оставка није опција.

Преко ноћи, Српска луста (или српске љисте, како многи Срби са Космета називају ове издајнике) постали су спремни на све на шта нису били још од пролетос, кад си изборе бојкотовали, а ни летос, кад су објаснили шта све треба да се деси да био они на изборе и изашли.
Подсетимо, главни захтев ових издајника је био да се такозцване „специјалне једници2 тзв. „косовске полиције“ Росу са дугим цевима повуку са севера Косова и Метохије. Они не само да се нису повукли, него су учествовали у убиству тројице Срба у Бањској

Други захтев је био пуштање свих Срба које је Приштина ухапсила. Већина Срба, на жалост, није ослобођена, а у међувремену су ухапшени и многи други.

Следећи захтев је био да сви лажни „градоначелници“ из четири општине севера Космета поднесу оставке. Наравно, они то нису урадили и не пада им на памет.

Такође, на Косову и Метохији је катастрофална хуманитарна ситуација за Србе. Недостају лекови, санитетски материјал а више месеци је у току бојкот робе српских произвођача.

И на крају, Заједница српских општина – услов свих услова – није и неће бити формирана!

И у оваквим, неподношљивим условима, издајници из српске ЉИСТЕ одлучили су се на излазак на изборе, на које их је, подсетимо позвао, председник Сербије Александар Вучић.
Подсетимно. председник Српске листе Горан Ракић позвао је власти у Приштини да што пре распишу изборе за нове градоначелнике и скупштине општина на северу, уз поруку да су спремни да на њима учествују.

Ракић је на конференцији за медије поручио да је „лопта сада у дворишту Приштине“.

„Потребно је да ови лажни, нелегални и нелегитимну градоначелници и одборници који већ месецима малтретирају наше грађане хитно поднесу оставке и оду, да изађу из наших зграда, јер они нису представници нашег народа. Њихова једина сврха је малтретирање наших грађана“, истакао је Ракић.

Извор:
ГЛАС ЈАВНОСТИ