САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

narodni-pokret-srba-sa-kim-otadzbina-1

„Честитам Србима са Косова и Метохије добијање њихове Републике Српске“ – ово су речи Ивице Дачића после потписивања Бриселског споразума. Какву им је „републику српску“ овај политичар доделио види се из садашње политичке ситуације – најтеже за Србе на простору Косова и Метохије од 1999. године где је по потписивању Бриселског споразума 40 хиљада Срба напустило простор КиМ.

Са пуним правом грађани Србије критикују и нападају националну и државну политиику Александра Вучића прама КиМ. Ипак, једну овако катастрофалну и катаклизмичну национану политику Александар Вучић не би могао да одради без подршке председника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића.

Сва његова политичка каријера по преузимању кормила ове политичке организације прожета је криминалним аферама као што су „коферче“, „банана“ и друге. Одликује је и континуирано политичко проституисање. Кренуо је са подршком влади Војислава Коштунице, да би већ 2008. године истога изиграо и са Борисом Тадићем форимрао тзв. проевропску владу. Гесло те владе је било „и Косово и Европска унија“ а где Ивица Дачић добија функцију потпредседника владе и министра полиције. Током 2009. је већ био „најевропљанин“ у земљи Србији. Овај трансфер је лепо описао у својој књизи некадашњи амерички амабасадор у Београду Камерон Мантер под насловом „Како смо преварили Војислав Коштуницу“. Нормално, у главој улози је Ивица Дачић. За његово време као министра полиције Хашком суду је изручио и Радована Караџића и Ратка Младића. Али то га не спречава да за политику вођену од 2008-2012. године оптужује бивши режим чије је он био потпредседник и министар полиције. Покврено и прљаво нема шта.

Политику Александра Вучића према јужној српској покрајини подржавао је свуда и на сваком месту. У времену када је Александар Вучић хтео да дели Косово и Метохију он је био најгласнији заговорник. Из тог времена је чувена његова реченица „Ко мисли да је цело Косово наше нека узме Устав Србије и нека иде на Косово и Метохију“.

У пуној мери подржава Александра Вучића да Скупштина и Влада Србије не донесу никакву платформу о Косову и Метохији а без платформе нема ни политике. А зашто је нема, да би Александар Вучић у мраку могао да се одрекне територије јужне српске покрајине уз свесрдну помоћ овог политичког конвертита.

Ивица Дачић се није огласио него је чак и подржао Француско-немачки план о Косову и Метохији у чијем тексту под редним бројем два стоји да Србија прихвата територијални интегритет и суверенитет као и независност Косова и Метохије. Верујемо да из гроба може да устане Слободан Милошевић од муке би заплакао када би видео шта ради његов наследник на трону Социјалистичке партије Србије. Ивица Дачић свесрдно учествује у демонтирању и елиминацији државних функција Србије на Косову и Метохији. Као што су полиција, судство, телекомуникације, цивилан заштита итд.

Најновије, одбацује и српске регистарске таблице на северу Косова и Метохије, нисмо га чули да негодује и да се супротставља тзв. малој тактичкој победи Александра Вучића који је пристао да се Србија одрекне бројних државних симбола у јужној покрајини.

Последње, после догађаја у Бањској на слици није видео Милана Радоичића који је сам сутрадан признао да је ту био. Ово говори човек који је потпредседник Владе Србије, министар спољних послова и координатор свих безбедоносних служби у Србији. Брука и срамота зар не?

У политици задњих 12 година Ивица Дачић нема сопствено мишљење, његово мишљење и политичке поступке одређује управо Александар Вучић. Он дела и мисли за њега. Можда Ивица Дачић и има своје мишљење али очито да се не слаже са њим.

Косовска Митровица
14.10.2023. године

                      Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“