На административном прелазу Мердаре ухапшен још један Србин. У Лепосавићу полиција тзв. Косова претресала магацин, заплењена три аутомобила у власништву општине

kosovo police

На административном прелазу Мердаре данас после подне ухапшен је Србин Т.Б. из Прилужја (52).

Након хапшења, он је одведен у Приштину, а за сада се не зна због чега је он ухапшен и шта му се ставља на терет.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије потврдила је да су припадници тзв. косовске полиције ухапсили данас поподне на Мердару Томицу Б. (52) из Прилужја и то без икаквог образложења, као и да је он потом спроведен у Приштину.

Како је наведено у саопштењу канцеларије, Томица, отац троје деце, који је до сад годинама без проблема прелазио административну линију, у тренутку хапшења био је са супругом и враћао се из Крушевца који повремено посећује.

„Новим произвољним хапшењем Срба од стране Приштине, нашем народу се шаље порука да нису добродошли на својој родној груди и додатно се застрашују, са циљем њиховог трајног прогона са простора Косова и Метохје“, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Оцењује се да је реч о „тихом институционалном етничком чишћењу Срба и спровођењу плана Аљбина Куртија о етнички чистом Косову и Метохији где се Србима шаље порука да у сваком тренутку могу завршити у Куртијевим казаматима“.

Свакодневним привођењима и хапшењима Срба, Приштина на челу са Куртијем уместо неопходне деескалације, додатно подиже тензије и изазива нове кризе на терену, истиче се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију је навела да је одмах ангажовала адвоката приведеном Србину и он ће проверити све детаље његовог привођења и пружити му неопходну правну помоћ и заштиту.

Ново хапшење Срба долази само дан након што је полиција тзв. Косова ухапсила Србина Милоша Шапића из Звечана који је био убачен у аутомобил цивилних ознака и одвезен према Јужној Митровици.

Он је истог дана пуштен на слободу, а директор полиције тзв. Косова за регион север Ветон Ељшани, који је раније рекао да се он саслушава због сумње на тешка кривична дела, није могао да прецизира због чега је Србин приведен, као ни шта му је стављано на терет.

Полиција тзв. Косова претресала магацин у Лепосавићу, запленили аутомобиле општини

У Лепосавићу је данас у послеподневним часовима већи број припадника полиције тзв. Косова претресао магацин који се налази надомак спортске хале, и том приликом запленили су три возила општине.

Како је на лицу места забележила екипа „Косово онлајна“, један бели џип је подигнут на камион са дизалицом око 18 часова.

Током акције полиција није дозвољавала прилаз нити фотографисање.

Полиција је запленила три аутомобила у власништву општине Лепосавић, рекао је за „Газету Експрес“ заменик директора Косовске полиције за регион север Ветон Ељшани.

Он је казао да је акција полиције спроведена због сумње на оружје, које, како је додао, није пронађено.

„Полиција је извршила претрес због сумње у вези са оружјем, оружје није пронађено. Запленили смо три аутомобила у власништву општине Лепосавић на локацији у близини полицијске станице“, рекао је Ељшани.

Извор:
НСПМ