Вулин: „Ако Срби не изађу на шиптарске изборе значи да су незрели као народ“!?

vulin

БЕОГРАД – Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин поручио је данас да би одлука Срба да бојкотују локалне изборе на Косову била показатељ да нису политички сазрели као народ, и да је зато уверен да бојкота неће бити.

„Ја знам да ће изаћи на изборе, ја знам да ће српски народ бити са својом државом. Срби на северу Косова и Метохије су најлојалнији део државе Србије и то су доказали тиме што су значајно допринели да добијемо датум почетка преговора са ЕУ, урадиће то поново“, изјавио је Вулин Радио-телевизји Србије.

Бојкот би, како је упозорио, омогућио да са неколико хиљада албанских и бошњачких гласова за градоначелника северне Косовске Митровице буде изабран Албанац.
„Наш једини одговор на зло и тешко време у којем живимо и на све невоље које су се нашле испред нас јесте да изађемо јединствени и да имамо један став“, рекао је Вулин, истичући да се управо од Албанаца може научити да јединствен народ може све, па чак и да направи нешто против права и правде.

Према његовим речима, договор о заједничкој српској листи за изборе 3. новембра би био лако постигнут, јер то је најбоље решење ако постоји жеља да се направи функционална Заједница српских општина којом ће Срби моћи да самостално управљају, владају и да живе на КиМ.
„Зато морамо изаћи на изборе, не зато што волимо, не воли то нико. Више од мене примедби на све ово има први потпредседник владе Александар Вучић, али зна да тако мора“, казао је Вулин.

Вулин је, такође, поручио да ће избори бити одржани уз бирачки списак којим располаже Београд и који ће бити предат ОЕБС-у, да ће се гласати са српским документима и српским држављанством.

Упитан да прокоментарише спекулације да би у оквиру реконструкције владе могао да буде постављен за министра одбране, Вулин је рекао да је то министарство, на чијем је челу вицепремијер Вучић, радило добро и да не треба да буде реконструисано.
„Смисао реконструкције је да се реконструишу министарства која раде лоше или не раде довљно добро, али у јавности се примило да је Александар Вучић човек који би из принципа управо тако нешто и урадио, али ја стварно не видим потребу да се он мења“, рекао је Вулин.

ТАНЈУГ