Одведен у непознатом правцу: Србин ухапшен на Јарињу кад је кренуо на сахрану жртве из Бањске

jarinje

Такозвана косовска полиција ухапсила је данас на административном прелазу Јариње Србина Лазар Ј. из Звечана.

Лазар Ј. је кренуо у централну Србију на сахрану убијеног Стефана Недељковића.

Административни прелази Јариње и Брњак и даље су затворени за улаз на Косово и Метохију.

Канцеларија за КиМ: Куртију и Приштини ништа није свето

Тим поводом огласила се Канцеларија за Косово и Метохију нагласивши да овај нечовечни и нецивилизацијски чин показује сву антисрпску природу и право лице режима Аљбина Kуртија и Приштине којима ништа није свето, па и тренутак највеће туге и жалости Срба користе за угњетавање и обрачун са нашим народом.

„Србима се на Kосову и Метохији руше и скрнаве гробови, а сада се Срби хапсе у тренутку када на вечни починак испраћају свог сународника, што је незабележено било где у свету, али ће и на ову тортуру међународна заједница остати нема“, истиче се у саопштењу.

Канцеларија је навела да је Лазар без разлога изведен из аутомобила, у коме се налазио, те да је приведен на прелазу Јариње, док је остала колона Срба која је кренула на сахрану наставила пут Врњачке Бање.

Kанцеларија за Kосово и Метохију обезбедила је адвоката који покушава да утврди све околности његовог хапшења.

„Тренутак који је Приштина изабрала за привођење Лазара Ј. показује директну и срачунату намеру Kуртија и његових екстремиста да Србима загорчају живот, да их хапшењима, лажним оптужницама, пребијањима, вређањима по националној основи натерају да напусте своја вековна огњишта и север Kосова и Метохије етнички очисте од Срба“, истиче се у саопштењу.

Канцеларија закључује да за све то време међународна заједница ћути и немо посматра иживљавање и прогон Срба, невољна да уразуми Kуртија и спречи га да запали буре барута на овим просторима.

Српска листа: Србин одведен у непознатом правцу

Српска листа је у свом саопштењу потврдила да се уз ћутање међународне заједнице наставља прогон српског народа на Косову и Метохији од стране Куртијевог режима.

„У тренутку велике жалости на северу Косова и Метохији свакога дана се ређају инциденти које изазивају Куртијеви специјалци, па је након јучерашњег пребијања тројице младића у Зубином Потоку, данас на административном прелазу Јариње, из колоне возила грађана који су ишли на сахрану трагично настрадалог Стефана Недељковића извучен и лишен слободе Лазар Јанићијевић, и одведен у непознатом правцу“, навели су из Српске листе.

Српска листа је додала да породици и пријатељима није дато никакво образложење оваквог понашања полицајаца на прелазу, нити им је предочен разлог за његово лишење слободе, те да у овом тренутку адвокат покушава да сазна где се налази ухапшени Србин.

„Ова отмица, и бруталност Куртијевог режима очигледно је последица ћутања међународне заједнице која сада и без оклевања очигледно дозвољава све оно што Курти ради српском народу, а што су до пре недељу дана чинили прикривено уз лажне позиве Куртију да деескалира ситуацију“, наводи се у саопштењу.

Сада је више него јасно да је Српски народ пред очима КФОР-а, Еулекса, УНМИК-а и свих лажних душебрижника за људска права остављен на милост и немилост Куртијевог режима, закључују из Српске листе.

Извор:
СПУТЊИК