Специјалци тзв. косовске полиције упали у КБЦ у Северној Митровици. Врше се претреси у северном делу Косовске Митровице, Звечану и Зубином Потоку

kbc mitrovica

У Клиничко-болничком центру у Северној Митровици јутрос је дошло до насилног упада од стране специјалних јединица тзв, косовске полиције, изјавио је директор те установе др Златан Елек.

Елек је рекао да су специјалци тзв. косовске полиције још увек у болници и да врше претрес, што изазива узнемиреност код запослених али и код пацијената.

„Врше претрес вешернице и одређених канцеларија на улазу у болницу. Без икаквог знања управе болнице и менаџмента болнице, др Драгиша Миловић и ја као директор, успоставили смо контакт са њима, рекли су нам да имају налог од Суда за претрес. Још се налазе у болничком кругу, велико је узнемирење код пацијената и запослених“, наводи Елек.

Косовска полиција испред зграде у којој живи Милан Радоичић: Операције у Косовској Митровици, Зубином Потоку и Звечану

Косовска полиција испред зграде у којој живи Милан Радоичић: Операције у Косовској Митровици, Зубином Потоку и Звечану 1

У овим тренуцима Косовска полиција изводи операцију на бар једној локацији у северном делу Косовске Митровице, те у Звечану и Зубином Потоку, јавља радио Контакт плус.

Полиција се у Косовској Митровици налази пред стамбеним објектом која се повезује са потрепдседником Српске листе Миланом Радоичићем, а у којем се налази и ресторан Греy.

Најмање пет оклопна возила Косовске полиције налази се испред ресторана и стамбеног објекта, улица за осабраћај јесте блокирана, али не и за пешаке. Два специјалца су на улазу у улицу. Више возила ЕУЛЕX-а налази се у близини овог рејона.

Улица у којој је полиција иначе води ка дечијем вртићу и основној школи и деца у овим тренуцима су на путу ка школи.

Како сазнајемо са лица места, претрес је изведен и у котларници и вешерају у митровичком КБЦ-у, који је у међувремену и завршен. Медији јављају да је полиција однела снимке са свих камера у КБЦ Косовска Митровица.

„У току је полицијска операција у вези са последњих догађаја у Бањској, за сад нема ухапшених“ – рекао је вршилац дужности командира Косовске полиције за регион север Ветон Ељшани, потврђујући да се операције изводе у северном делу Митровице, Звечану и Зубином Потоку.

Јариње и Брњак и даље затворени за саобраћај ка КиМ

Преко ова два прелаза и јутрос се ка Косову и Метохији не може ни пешке, док се из правца КиМ ка централној Србији саобраћај одвија несметано.

Ђаци и студенти из централне Србије као и радници који раде у фирмама на Косову и Метохији и јутрос не могу до школа и факултета нити до радних места.

Они који хитно морају на КиМ, због посла, школе, болести сродника, доношења лекова, могу или преко Црне Горе, путем Рожаје – Кула – Пећ или преко Мердара, обилазним путевима дужим и више од 100 или 150 километара.

Извор:
НСПМ