„Изласком на изборе признали би Косово“

radenko-nedeljkovic-km

Начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић рекао је да он и већина Срба са севера Косова нису променили став и да неће изаћи на локалне изборе 3. новембра на Косову.

„Наша држава је Србија и у њој једино желимо да останемо и наставимо да живимо, а изласком на косовске изборе ми би на индиректан начин признали независност Косова“, рекао је Недељковић за агенцију Бета и додао да су се Срби са севера покрајине више пута изјашњавали да не желе косовске институције.

Према његовим речима, на северу КиМ институције државе Србије функционишу пуним капацитетом, а понуда Приштине да Срби на изборима гласају са српским документима важила би „само сада и никада више“.

Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић оценио је да без обзира на понуде са разних страна Срби са севера Косова неће на косовске изборе.

„То би прекинуло пут и шансу да останемо у држави Србији што је наш основни циљ за који смо се борили свих протеклих година. Мој лични став и уверење је да ће већина Срба бојкотовати те изборе“, рекао је Ристић за Бету.

БЕТА