Шампион нема где да се окупа

srb-nenad-radanovic

Нељудски услови у којима млади атлетичар Ненад Радановић из села Дежева постиже врхунске резултате. Кућа прокишњава, без воде

НОВИ ПАЗАР – У групи младих атлетичара, предвођених Амелом Терзић, којима се поноси овдашњи, истоимени атлетски клуб, Ненад Радановић (20) из села Дежева подно Голије важи за једног од најталентованијих сакупљача пехара, златних и сребрених медаља.

Његова дотрајала кућа, која и прокишњава, пуна је одличја која је доносио са такмичења широм бивше Југославије, Балкана и Европе. Као велики потенцијал и за неке будуће Олимпијске игре – а специјалност су му „средње пруге“, најчешће 1.500 метара и крос – припрема се за Европско првенство у кросу које ће се ове године одржати у Београду, и стиже да редовно да полаже испите на Државном универзитету у Новом Пазару.

Све ово Ненад постиже у условима недостојним младог човека, студента и успешног спортисте. Отац му је недавно преминуо, па са мајком Миломирком живи од десетак хиљада динара социјалне помоћи. Често нема ни за аутобуску карту до Новог Пазара, па мора да претрчи десетак километара до факултета и још толико у повратку…

– Све то ми не би тешко пало, само када бих имао где да се бар истуширам. Овако, кућа је стара и без воде, па немамо купатило и веш машину. Сиромашни смо, па мајка на руке пере моју спортску опрему и воду доноси са оближњег бунара – каже Радановић, за којег спортски директор АК Нови Пазар Един Зуковић тврди да је добар човек, упоран и радан, који је успешно пребродио тешку повреду и заслужује боље услове за живот и рад.

Нажалост, сиромашни клуб не може много да учини на том плану, али апелује на све оне који воле спорт и атлетику да помогну Ненаду.

НОВОСТИ