Писмо патријарха Кирила поглаварима Помесних Православних Цркава

kiril

Његова Светост Патријарх Кирил обратио се поглаварима Помесних Цркава у вези са новим покушајима заузимања Кијево-печерске лавре

„Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил послао је писма предстојатељима Помесних Православних Цркава, у којима извештава о новим покушајима заузимања Кијево-печерске лавре од Украјинске Православне Цркве и другим чињеницама прогона верника канонске Цркве у Украјини.

„Поред мог писма од 11. марта ове године. о претњи одузимања Кијево-печерске лавре од Украјинске Православне Цркве, братски вам прослеђујем информативну потврду о поновним покушајима заузимања Лавре и других већих манастира Украјинске Православне Цркве, као и о дискриминаторним законима уперених против ње, о незаконитим радњама украјинских специјалних служби, агенција за спровођење закона и локалних власти, о заплени цркава, о случајевима агресије и насиља над верницима канонске Цркве, као и о реакцији међународних организација за људске права на ово“, написао је Његова Светост Патријарх Кирил.

Свјатјејши Владика је замолио Предстојатеље Помесних Цркава да уздигну сугубемолитве за страдалну Украјинску Православну Цркву и изразио наду на „пуну подршку у овом тешком времену за православни народ Украјине“.

Извор:
БОРБА ЗА ВЕРУ