Галијашевић: Терор над Србима на КиМ одвлачење пажње од агресивног похода Британије и Америке на Р. Српску

galijasevic

Стална хапшења и прогон Срба само зато што су Срби, вратило је регион у доба нацистичког узлета и агресије на Краљевину Југославију и доба када су нацисти формирали Велику Албанију и брутално прогонили српски народ, наводи за портал ИН4С Џевад Галијашевић, експерт за борбу против тероризма.

Он наводи да је погрешно увјерење да иза бројних акција терора над Србима стоји фићфирић Аљбин Курти и да то – он, подузима неке акције са којима нису сагласни ни Американци, Њемци или Британци. Сваки разговор на ову тему и покушај да се реализују француско-њемачки план, „Мински споразуми“ из Брисела и Охрида су бесмислени. Поготово је иритантно и бесмислено схватати озбиљно разговоре са европским апаратчиком, бриселском марионетом и словачким дипломатом Мирославом Лајчаком.

Истовремено, врло су увредљиви наступи Габријела Ескобара који говоре како Америка то не жели и како она жели деескалацију али Курти не слуша, сматра Галијашевић.

Овај терор над Србима треба носити назив „Куртијев терор“, само због тога што је он, Аљбин Курти, дао печат извршавању таквих налога са Запада са садистичким уживањем. Аљбин Курти је амерички тј. западни пројекат, млади и прихватљиви лидер, који није попут Рамуша Харадинаја, оптерећен ратном прљавштином, ратним злочинима и трговином људским органима. Као западни пројекат он је прилагодио реторику Западним схватањима и Западним интересом да Косово никада више не буде дио Србије. То је у сваком смислу, напријатељски чин и чин агресије на Србију, њен територијални интегритет и њено уставно уредење. Запад је агресор, а Курти је сарадник и службеник Запада у тој агресији, сматра наш саговорник.

У разним и честим изјавама за медије, Курти никада није помињао ни Резолуцију 1244 а ни Бриселски споразум који представља највећу политичку превару земаља Европске уније, учињене према Србији.

Србија је, практично, провела све обавезе и поклонила Албанцима безбједност и одбрану, државне граничне послове, индустрију, енергетику, сву имовину и све Србе на КиМ да о њима, на овај начин, брине Аљбин Курти, наводи Галијашевић.

Аљбина Куртија међународни уговори не занимају, додаје наш саговорник и сматра да он нема било какав проблем због тога.

„Њега не занима ни историја Косова – које је извор културног, вјерског и државно правног идентитета српског народа. Без Косова, Срби би били малобројна етничка заједница скромних домета и не баш значајне историје. Зато је Косово важно јер се преко њега Срби миноризирају или се уздижу у ранг великих европских нација.“

Границе Балкана пуне нелегалних миграната

Наш саговорник наводи да поред свих проблема у вези са статусом Косова, додатни и велики проблем је што у одсуству озбиљног уставног и законског уређења тог простора у први план долази и општа забринутост, јер су преко граница Балкана, ка Србији, КиМ и БиХ већ неколико година, усмјерене нелегалне миграције кроз које поражени терористи Ал Каиде и Исламске државе, са сиријског, либијског и ирачког ратишта долазе без сметње и без идентитета, долазе и пролазе организовано, спремни за извршавање будућих акција на украјинском ратишту, али и у Западној Европи и на самом Балкану. Посебна забринутост је када је у све то умијешана држава или парадржавне институције. Претња тероризмом са Косова управо долази из оба извора. Институције у Приштини агресивно дјелују на српску заједницу, а са друге стране НАТО земље дјелују организовањем кампања. А ово је кампања страха, кампања стигматизације Срба и притискања Србије. То је непријатељски акт. Све ово што Запад изводи и из Црне Горе, БиХ и са Косова јесте непријатељски акт према Србији. Највећа ноћна мора на Косову јесте да се остане без народа на Косову и да кроз многобројна хапшења, разне терористичке акције и кроз разне врсте притисака који се праве,  дође до даљег исељавања Срба са КиМ.

Истина је неповољна ситуација за све народе Балкана

Једни су претворени у слуге, а други у мете. Српски народ је у овом случају мета јер му се приписује све оно што се одиграва на Украјинском фронту. И даље се Срби називају „малим Русима“ а Косово је несметано данас центар организованог криминала, трговине дрогом и трговине људима, а истовремрно и снажан симбол терористичке пријетње. Оно се дубински и стратешки расрбљава, десрбизује и дехристијанизује, обесмишљава пред историјом. Зато је, између осталог, „Куртијев терор“ у ствари и злобно ликовање над поразом Србије и поразом историје те величање побједе племенске свјести која је на том простору дошла у касно османско доба, каже Галијашевић.

Нато, Бондстил, Британци, Американци и Њемци су гаранти тог негативног, тог агресивног процеса који је уперен против Србије. Истовремено, терор над Србима служи за одвлачење пажње од агресивног похода Британаца и Американаца на Републику Српску.

Да се уклони политички и физички Милорад Додик, затим да се ослаби Жељка Цвијановић, Члан Предсједништва БиХ, да се одузме имовина Републике Српске и поништи њен уставни и законски оквир. Зато, тзв. Куртијев терор, нам скреће пажњу и обмањује нас, да се на Косову дешава нешто ново а то није тачно, само се процес разарања Србије и српског утицаја на Балкану наставља. Док је Додику угрожен живот а Републици Српској угрожен опстанак, закључује Галијашевић.

Извор:
ИН4С