Видели смо ауторитет нашег председника. Гајдукевич о преговорима Лукашенка и Пригожина

oleg-gajdukevic

Председник Белорусије Александар Лукашенко још једном је показао да је особа способна да делује када је потребно. То је изјавио председник Либерално-демократске партије Белорусије, члан Представничког дома Олег Гајдукевич у етеру канала СТВ , преноси БелТА.

„Уверен сам да је сваки Белорус са забринутошћу пратио дешавања у Руској Федерацији. Свака дестабилизација Русије је дестабилизација целог региона. Што се Белорусије тиче, ми смо у Заједници и то нас се директно тиче. Дакле, ситуацију са сукобом и са чињеницом да нас је „Оно што се десило око ПМЦ „Вагнер“ веома забринуло. Посебно са надом, с надом су посматрали непријатељи Белорусије и Русије, који су се населили иза граничног периметра. Посебно пета белоруска колона јуче је забележено много апела у нади да ће, чим се Русија дестабилизује, имати прилику да ураде у Белорусији“, рекао је Олег Гајдукевич.

Јуче смо видели ауторитет нашег председника, истакао је председник ЛДПБ. „Особа која ужива безусловну подршку не само у Белорусији, већ и у Русији, и, уверен сам, на читавом постсовјетском простору и у свету“, навео је он. „Александар Лукашенко је још једном показао да је човек способан да делује тада, када је то потребно. Јуче сам осетио велики понос на нашег председника. Управо сада можемо рећи да смо захваљујући његовим залагањима, заједно са председником Русије, успели да избегнемо развој трагичних догађаја .“

Како је раније саопштено, председник Белорусије Александар Лукашенко разговарао је са шефом Вагнеровог ПМЦ Јевгенијем Пригожином. Преговори су настављени током целог дана. Као резултат тога, дошли су до споразума о неприхватљивости покретања крвавог масакра на територији Русије. Јевгениј Пригожин прихватио је предлог председника Белорусије Александра Лукашенка да заустави кретање наоружаних лица компаније Вагнер на територији Русије и предузме даље кораке за деескалацију тензија.

Извор:
ВАСЕЉЕНСКА