Британске школе дозвољавају деци да се идентификују као коњи, диносауруси или месец

mesec

Након бизарног случаја свађе професорки и ученица због другарице која се идентификује као мачка, „Телеграф“ је открио да тај феномен није толико редак случај и да се деца широм Британије идентификују као животиње или чак небеска тела

Колико год било тешко за поверовати, у британској школи је прошле недеље избио сукоб ученица и професорке након што су се девојчице усудиле да доведу у питање то што се њихова другарица „идентификује као мачка“.

Британски „Телеграф“ утврдио је да није у питању јединствен случај, већ да се и деца у другим школама школама идентификују као животиње. На основу коментара родитеља, чини се да су школе које то дозвољавају по том питању „безнадежно неразумне“.

„Телеграф“ је, између осталог, открио да постоје ученици који инсистирају да су диносауруси, који се идентификују као коњи, али и један који „носи огртач и жели да буде признат као месец“.

Британски лист додаје да није тешко пронаћи примере деце у школама која инсистирају на томе да се се о њима говори као о животињама.

Када су у школи при Цркви Енглеске ученице рекле другарици „Како се можеш да се идентификујеш као мачка када си девојчица?“ наставница им је замерила што то „доводе у питање (њен, његов, мачији?) идентитет“, а чини се да је професорка поистоветила жељу своје ученице да буде третирана као мачка са жељама неке друге деце да буду другог пола.

Иако британске школе имају одређене смернице када су у питању трансродни ученици, питање деце која се изјашњавају као животиње или небеска тела далеко је сложеније

„Телеграф“ поставља питања да ли деци љубазно треба рећи да своје маштовите игре оставе на улазу школе, да ли су ту посреди деца са менталним болестима попут аутизма, или се иза бизарног феномена „крије нешто много мрачније“ што се дешава у животу детета?

Чланица Алијансе за безбедност у школи Трејси Шо рекла је за „Телеграф“ да ако дете долази у школу и идентификује се као мачка или коњ, то би одмах требало да буде „звоно за узбуну“.

„Наставници би требало да се запитају шта та деца гледају на интернету? На којим форумима проводе време? Шта се дешава у њиховим кућама? Шта се дешава у животу тог детета?“, додаје она.

Наставници жмуре пред свим проблемима који се тичу идентитета зато што су у страху да ће рећи нешто погрешно. Афирмацијом ненормалног понашања на часу наставници заправо ометају образовање других ученика, наводи Шо.

Једна ученица у државној школи у Велсу рекла је за „Телеграф“ да се њен друг из разреда „осећа веома дискриминисаним ако га не називају мачком“. 

„Када одговара на питања, радије мјауче него да говори на енглеском.Наставницима није дозвољено да се нервирају због тога јер се то сматра дискриминацијом“, додала је она.

Описала да би часове ометало ако би наставник покушао да натера дете да одговори на питање на енглеском, а не да мјауче.  

Ученица је за феномен окривила друштвене мреже, рекавши да су ученици под утицајем профила људи који се идентификују као дрвеће и животиње. Како објашњава, то је почело за време пандемије.

„Телеграф“ је такође разговарао са учеником у школи у којој се други ученик идентификује као „месец“ и у школи носи огртач у школу „попут огртача чаробњака Харија Потера“. 

Како додају, дете о коме је реч није се идентификовало као Месец, већ као „месец“ и рекло је да може да баца чини.

Иако су другу децу која би дошла без униформе, са пирсинзима на лицу или шареном косом професори вратили кући, деци која се идентификују као мачке или природни сателити дозвољено је да „изразе своје право ја“ тако што ће носити мачје уши или плаштове.

Школе немају јасне инструкције за то како реаговати када дете инсистира да је мачка или пас.

Родитељи или наставници који су очекивали да ће се Влада Велике Британије позабавити проблемом деце која се идентификују као животиње и небеска тела у новим смерницама које се тичу идентитета ученика биће разочарани, пише „Телеграф“.

Министарство образовања је издало саопштење да се том темом неће бавити у новим смерницама, наводећи да „верују да ће професори користити здрав разум у сваком појединачном случају“.

Нажалост, закључују у „Телеграфу“, у овим случајевима проблем са здравим разумом је то што „није толико здрав“.

Извор:
РТ