„РИА Новости“: Шеф украјинске обавештајне службе тешко рањен

kiril budanov i andrej jermak

Кирил Буданов рањен је 29. маја приликом напада на зграду украјинске обавештајне службе и тренутно се налази на лечењу у Берлину

Шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов рањен је 29. маја приликом напада на зграду украјинске службе у Кијеву, јавиле су данас „РИА Новости“ позивајући се на неименовани извор из руских безбедносних снага који је увид у стање Буданова добио од украјинских обавештајаца.

Ракета је погодила кабинет који се налазио поред Будановог, те је он задобио повреде због којих је прво хеликоптером пребачен у војну базу у Жешув, град у Пољској, недалеко од границе са Украјином, да би након тога посебним америчким авионом био превезен у Немачку на лечење.

Амерички авион, специјално по Буданова, долетео је из базе Рамштајн.

Податке о том лету забележио је и сајт Флајтрадар, које је су објавиле „РИА Новости“ на Телеграму.

Извор портала додаје да се Буданов налази у Берлину и да је у тешком стању. Руска служба, по свему судећи, зна и тачну адресу на којој се он налази, а нису се ни либили да је поделе са јавношћу. Адреса је Шарнхорстштрасе 13, 10 115 Берлин. 

Буданов се није појављивао у јавности управо од тог 29. маја.  То је био последњи датум да је нешто објавио на свом Телеграм каналу. У том последњем видео снимку, он је припретио Москви брзим одговором на ракетне нападе.

Украјинске власти су званично демантовале вести да је Буданов умро, иако нису објавиле никакав други податак о томе у каквом је стању и где се налази, подсећају „РИА Новости“.

Извор:
РТ