СКАНДАЛ – Изливи вјерске мржње бивше потпредсједнице Јеврејске заједнице Црне Горе: Кости Николаја Велимировића треба дати псима!

jelena-djurovic

Оснивач и бивша потпредсједница Јеврејске заједнице у Црној Гори, списатељица, новинарка и грађанска активисткиња Јелена Ђуровић на најприземнији начин је извријеђала вјернике Српске православне цркве.

Рођена Београђанка, од оца Црногорца и мајке Јеврејке, је на Твитер профилу поручила да кости српског светитеља и владике Николаја Велимировића треба бацити псима и својим чином изазивавања вјерске мржње и нетрепељивости изазвала згражавање српске јавности.

– Кости Николаја Велимировића треба дати псима али чији су власници европски Јевреји склони хигијени – срамно је написала Ђуровић.

Огавну поруке која, Ђуровић је написала наравно из строгог центра Београда, из којег се деценијама испаљују најотровније србофобне стрелице, пише Борба.

Ђуровић је, између осталог, ангажована у Одбору за културу при Црногорском националном савјету у Републици Србији, а уређује и портал агитпоп.ме.

Ђуровић је од 2011. до 2018. била оснивачица, а неколико година и потпредсједница Јеврејске заједнице Црне Горе и заиста је забрињвајуће што овакви изливи вјерске мржње и нетрпељивости долазе од особе које је пуних седам година била у самом врху Јеврејске заједнице Црне Горе.

Ове огавне поруке додатно добијају на значају, ако се узме у обзир трагична судбина коју током Другом свјетског рата заједно дијелили јеврејски и српски народ.

А не треба сметнути са ума и да је сам владика Николај Велимировић био заточен у нацистичком логору Дахау.

Подсјетимо, овогодишња слава Београда и Спасовданска литија, 25. маја, биће у знаку ријечи светитеља владике жичког и охридског Николаја Велимировића.

Извор:
ИН4С