Н1: Група од двадесетак батинаша дошла у село Госпођинци и претила једном од организатора сутрашњег протеста пољопривредника

Један од организатора сутрашњег протеста пољопривредника изјавио је за портал Н1 да му је јављено да је група од 20-ак момака дошла у његово село, у кафић, на навнодни разговор с њим. „Један од пријатеља који се ту затекао јавио ми је и рекао – Бато, ако те где нађу, ови не праштају, не знам шта да радиш – бежи“, рекао нам је Милета Бата Сланкаменац из Госпођинаца код Жабља.

Како нам је рекао, полиција стиже за 10, 15 минута… Он наводи да деца морала да му се сакрију по комшилуку,

„И да мене ноћас убију, не може ништа да се промени, нема ко ће сутра да заустави протесте“, рекао је.

Подсетимо, пољопривредници су за сутра најавили протест, односно протестну вожњу. „Стајаће се поред пута, а после тога уследиће јаче мере. У првом делу протеста нећемо малтретриати грађане…Стајаћемо поред пута“, рекао је Недељко Савић, председник Удружења „Стиг“.

Преговори са премијерком су пропали, а са Вучићем нису желели да се састају.

Пољопривредници траже субвенције по хектару од 300 евра и да се на дизел не обрачунава акциза и ПДВ, као и да субвенција по крави износи 40.000 динара. Ратари и сточари од власти очекују и да им се обезбеди цена пољопривредних производа, пшенице, кукуруза, соје и других, као на берзама у Будимпешти и Паризу.

Извор:
НСПМ