Разорен железнички чвор у Павлограду, детонације у складишту ракетних и артиљеријских пројектила

Russia-raketa

РУСКА ВОЈСКА УНИШТАВА СВЕ ШТО УКРАЈИНА ИЗМЕЂУ ДОНБАСА И ДЊЕПРА СПРЕМА ЗА „ПРОЛЕЋНУ КОНТРАОФАНЗИВУ“

* У граду је усред ноћи било веома светло, а снага експлозија је била таква да је на околним зградама избијала затворене прозоре и врата

* У делу Запорошке области, који је под контролом Кијева, уништено складиште са 70.000 тона горива. Већ је израчунато да би 230 тенкова, које је Запад испоручио Украјини, могло да 100.000 пута напуни резервоаре

* Скот РИТЕР: Битка за Бахмут (Артјомовск) сломила је кичму војсци Зеленског и не видим како би Украјинци могли да издрже још једну такву битку. Није искључено да ће Бахмут у наредним годинама сматран прекретницом у украјинском сукобу. Кијеву није остало више ниједно утврђење попут Бахмута

_____________________________________________________________

РУСКА војска наставља да уништава све што Кијев између Донбаса и Дњепра припрема за своју месецима најављивану „пролећну контраофанзиву“.

Ракетирала је железничку инфраструктуру и складишта са муницијом, горивом и мазивима у Павлограду, у Дњепропетровској области.

На те циљеве у Павлограду, који је важно железничко раскршће, пало је десетак ракета, као и најмање три авио-бомбе.

Разорен је железнички чвор и уништено складиште муниције. Тачније: погођено је тако да су готово истовремено кренули огроман пожар и детонације ракетних и артиљеријских пројектила.

У граду је усред ноћи било веома светло, а снага експлозија је била таква да је на околним зградама избијала затворене прозоре и врата.

Претходно је у делу Запорошке области, који је под контролом Кијева, уништено складиште са 70.000 тона горива. Већ је израчунато да би 230 тенкова, које је Запад испоручио Украјини, могло да 100.000 пута напуни резервоаре.

Кијевски режим је и у борбама за Бахмут (Артјомовск) изгубио немали број војника са којима је планирао да крене у контраофанзиву. Упркос свему, САД и друге велике западне земље врше притисак на украјински војни и државни врх да крене у напад.

Професор Марк Галеоти је за британски лист The Sunday Times написао да ће Украјина ће морати да крене у контраофанзиву, упркос неспремности своје војске.

Навео је да Украјинци нису спремни иако су добили са Запада, поред поменутих 230 тенкова, још и 1.550 других оклопних борбених возила.

Амерички војни експерт, бивши инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер, процењује:

„Битка за Бахмут (Артјомовск) сломила је кичму војсци Зеленског и не видим како би Украјинци могли да издрже још једну такву битку. Потрошили су све своје ресурсе, укључујући војску и муницију“.

Ритер је уверен да ће украјинска криза након битке за Бахмут „прећи у нову фазу због озбиљних губитака Оружаних снага Украјине“:

„Није искључено да ће Бахмут у наредним годинама сматран прекретницом у украјинском сукобу. Украјини није остало више ниједно утврђење попут Бахмута. Дакле, више неће бити сличних препрека на путу руских снага, а осим тога – Оружане снаге Украјине су у великој мери ослабљене. ПВО Украјине је уништена, Кијев нема артиљерију, а већина обучених војника је убијена, заробљена или рањена“.

Руски војни аналитичар Михаил Онуфриенко сматра да су Сједињене Државе већ веома свесне колико су озбиљну грешку направиле што су се дубоко заглавиле у украјинском сукобу. Што су обећавале да ће подржавати Кијев „до последњег“.

– Зато сада многи говоре да ће пораз Украјине бити Бајденов лични пораз, наглашава Онуфриенко.

Извор:
ФАКТИ