Украјинске ракете на руске цивиле: Погођен град Доњецк, седморо мртвих, међу којима и дете

donjeck reketiran

Централне области главног града Републике данас су претрпеле још једно брутално гранатирање које су починиле Оружане снаге Украјине, јавиле су власти ДНР

Током данашњег ракетног напада на цивиле и насељене делове града Доњецка, украјински пројектил погодио је минибус, усмртивши седморо особа, објавио је Алексеј Кулемзин шеф администрације ДНР.

„Седам особа је погинуло у околини бившег супермаркета ‘Украјина’ када је ракета погодила минибус број 25“, написао је он на Телеграму. Министарство здравља ДНР је саопштило да је Републички трауматолошки центар примио 19 жртава напада.

Ову информацију потврдио је и лидер Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин, казавши да је међу настрадалима и једно дете.

Према сведочењу возача минибуса, гранате су најпре падале на део града где се он са путницима упутио, и зато је окренуо возило назад. Међутим, гранате су их дочекале и са те друге стране. Како је испричао возач минибуса, који је једини преживео напад, погинули су сви путници, међу којима и једно деце.

„Централне области главног града републике данас су претрпеле још једно брутално гранатирање које су починиле Оружане снаге Украјине“, написао је Пушилин. „Погођена је болница, парк и неколико стамбених зграда“, додао је.

Свим повређенима је пружена пуна помоћ.

„Ово место је обично пуно људи. Нацисти су знали где ударају, добро виде овај део града из својих дронова, злотвори су одлично видели да су на овом месту била само цивилна возила и цивили. Напад је био намеран. Ово је терористички напад“, написао је ратни извештач Андреј Руденко на Телеграму.

Представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са ратним злочинима Украјине објавило је да су украјински војници два пута испалили по десет граната из МЛРС система, данас око 13 сати.

Погођен је и јужни део града, гранате су пале на стадион „Олимпијски“ и зграду Републичког трауматолошког центра, где је након напада пребачено 19 жртава, јавило је Министарство здравља ДНР, преносе „РИА Новости“.

Извор:
РТ