Ем жале измишљену нацију, ем жале измишљен злочин

Skupstina-Srbije

БЕОГРАД – Народна скупштина Србије изражава дубоки пијетет према невиним жртвама бошњачке националности и саосећање њиховим породицама поводом годишњице њиховог страдања у Сребреници, саопштено је данас из Скупштине Србије.

У саопштењу скупштинског колегијума се истиче „Народна скупштина такође, на истоветан начин, изражава своје жаљење и саучешће породицама невиних цивилних жртава српске националности у сукобима у Босни и Херцеговини“.

Наглашава се и да ће „Србија и њен парламент увек бити опредељени да чувају сећање на жртве сурових оружаних сукоба у бившој Југославији деведесетих година прошлог века“.

Скупштина Србије, наводи се у саопштењу „изражава наду да ће сви народи у БиХ, као и другим државама бивше Југославије, наставити процес помирења и јачања услова за заједнички живот заснован на равноправности нација и пуном поштовању људских и мањинских права и слобода, да учињени злочини више никада не би били поновљени“.
„На тај начин могуће је окренути се будућности, миру и просперитету у читавом региону“, наводи се у саоспстењу и истиче да је текст саопштења усвојен већином гласова Колегијума Народне скупштине Србије.

У Сребреници се данас обележава 18 година од масовних убистава бошњачког становништва у Сребреници који су, по оптужници хашког трибунала починили припадници Војске Републике Српке под командом Ратка Младића.

ТАНЈУГ