Србин рањен из ватреног оружја на сјеверу Косова и Метохије

Policija-

На сјеверу Косова и Метохије касно синоћ рањен је Србин М.Ј који тврди да су на њега пуцали припадници специјалне јединице Росу у близини пункта који је постављен средином децембра када су у јеку биле барикаде и блокаде путева.

Према сазнањима медија, он је пребачен у болницу у Косовску Митровицу где је и оперисан и налази се ван животне опасности.

Дежурни хирург у болници у Косовској Митровици потврдио је да је на одељење хирургије примљен пацијент са прострелном раном.

„Нешто после 22 сата на наше одељење примљен је пацијент са прострелном раном коју је задобио у пределу десне стране грудног коша. Доведен је у стању хеморалгијског шока, хитно је примљен и оперисан. Заустављено је крварење и он је сада тренутно ван животне опасности и смештен је у јединици интензивне неге на даље праћење“, рекао је Радојичић за портал „Косово онлајн“, преноси Спутњик.

Са друге стране, тзв. косовска полиција огласила са саопштењем путем друштвених мрежа у ком тврди да њихови припадници нису били укључени у било који случај размене ватре.

„Косовска полиција проводи интензивне истраге како би се овај случај што пре разјаснио. Вреди нагласити и истовремено појаснити да Косовска полиција није била укључена у било који случај размене или пуцања из ватреног оружја против било које одређене групе или лица“, наводи се у саопштењу тзв. косовске полиције.

Извор:
ИН4С