Једномесечни притвор лекару ухапшеном на Јарињу: Адвокат – Признао да је напао службеника, али не из чиста мира, малтретирали су га

prelaz-jarinje

Лекару који је јуче ухапшен на прелазу Јариње због наводног напада на службено лице, данас је одређен једномесечни притвор, потврдио је за КоССев његов адвокат Милош Делевић.

О привођењу Србина Н. Т. на Јарињу синоћ је прво известила Канцеларија за КиМ, наводећи да је он возио малолетну децу у општину Србица на породичну Крсну славу.

„Припадници Косовске полиције зауставили су га због недостајуће документације за децу, извели децу из возила и малтретирали Т. пред њима, а када им се успротивио, привели су га“, тврде из Канцеларије.

Хапшење Н. Т. у међувремену је потврдила и Косовска полиција, наводећи да ова особа, иначе држављанин Србије, није поседовала потребну документацију за улазак на Косово, те да је потом вређала полицијске службенике, па једном од њих нанела телесне повреде.

Адвокат Н. Т., Милош Делевић, потврдио је синоћ за КоССев да је његов клијент, који иначе ради на приватној клиници у Београду, у међувремену саслушан, да му је одређено 48-часовно задржавање, као и да се терети за напад на службено лице.

Осумњичени је данас изашао пред судију за претходни поступак.

Делевић је у вечерашњем разговору казао за наш портал да је Н. Т. одређен 30-дневни притвор.

Тврди да је теза тужилаштва била да је Н. Т. „напао полицајца из чиста мира“.

„Н. Т. је тврдио и у суду и у полицији да је био све време малтретиран и провоциран, те да су га њих четворица одвели у једну малу просторију где је осетио велики страх, услед чега је напао полицајца“, објашњава Делевић.

Каже да његов клијент признаје да је напао службено лице, али не онако како тужилаштво тврди.

„Не слажемо се са тужилаштвом у погледу чињеничног стања, односно мотива напада“, рекао је Делевић.

Тврди да је одбрана предложила меру јемства како би се Н. Т. бранио са слободе.

„Суд није уважио ову меру, иако су сви услови за то били испуњени“, додао је Делевић, наводећи да је пракса судова на Косову да се осумњиченима који су из централне Србије неретко одређује притвор уз изговор да не постоји правна сарадња са званичним Београдом.

Извор:
ПОКРЕТ ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ