Ухићена феминистица Дариа Трепова коју сумњиче за убојство блогера у Санкт Петербургу

Darija-Trepova

Дариа Трепова, становница Санкт Петербурга, ухићена је због сумње да је убила ратног извјеститеља Владлена Татарског, рекао је информирани извор за Интерфаx у недјељу.

Дарја Трепова, рођена 1997., приведена је због сумње да је убила Татарског, одведена је истражитељу, рекао је извор. Према његовим ријечима, истрага има разлога вјеровати да је Трепова у кафић донијела кутију с бистом Татарског у којој је била постављена експлозивна направа.

Медији објављују фотографију осумњичене Дарије Трепове која је сада предана истражитељима. Подсјетимо, ранији свједоци експлозије у кафићу спомињали су младу дјевојку која је Владлену предала кутију с позлаћеном бистом. “Дјевојка је дала бисту и отишла до свог мјеста, али ју је Владлен зауставио и замолио да сједне до њега. Рекла је да је срамежљива. На другој фотографији: ово је у тренутку када она сједи недалеко од Владлена “, рекао је очевидац.

Заштитар на улазу је примијетио кутију у којој се налазио кип и забранио дјевојци да ју унесе, рекао је новинар.

“Дјевојка која је донијела кип сједила је мало даље од мене, а на почетку нам је рекла да је нису пустили на улазу јер су мислили да је у пакету бомба. Управо је то рекла. Али она је Владлена замолила за допуштење: ‘Допустите, ја ћу га ипак унијети’. А Владлен јој је рекао: ‘Унеси, али исто ћемо га провјерити’. То су биле његове ријечи, то је сигурно”, рекао је новинар.

Медији су јучер, позивајући се на анонимне изворе, објавили да је Трепова ухићена. У међувремену су руске сигурносне службе демантирале информације о привођењу, наводећи да се за Треповом и њезиним супругом, такођер осумњиченим за умијешаност у експлозију, трага.

“Она је отприје позната полицији, јер су је привели на пацифистичком просвједу 24. вељаче прошле године”, пишу медији. Тада јој је одређен притвор од 10 дана, док је њен супруг због ношења транспарента притворен на девет дана.

Дакле, ипак мирни просвједници, нису баш мирни, како о њима причају маинстреам медји. Организацију терористичког акта није могао припремити брачни пар без помоћи стручњака и служби.

Татарски узима кипић у руке

Извор:
ЛОГИЧНО