Грчки портал Pronews: Русија „Кинжалима“ уништила тајни штаб НАТО код Кијева

kinzal

УКРАЈИНСКИХ И ЗАПАДНИХ ОФИЦИРА – ИЗ РУШЕВИНА ДОСАД ИЗВУЧЕНО 40 ТЕЛА

* То је био командни и контролни центар за операције НАТО на украјинској територији, а којем је било и Американаца, али су већину чинили држављани Велике Британије и Пољске.

* Центар (бункер) штитили су ПВО системи IrisR и NASAMS који су – тврди Pronewsтакође били уништени

__________________________________________________

УДАРИМА руских хиперсоничних ракета „Кинжал“, које су летеле брзином од 12 маха, разорен је центар везе код Кијева који је био више НАТО-вски него украјински, објавио је грчки портал Pronews.

Навео је да су у цантру том приликом убијене десетине официра НАТО. Прецизирао је да су досад извучена тела 40 натоваца, а да се не зна колико их је под рушевинама.

Не наводећи никакав извор, Pronews је објавио да је сам напад био изведен почетком марта, а да се «мета» налазила на дубини од 120 метара под земљом.

Наводно је у центру у тренутку удара било око 300 људи, укључујући војне саветнике и официре НАТО-а. Међу странцима, већину су чинили држављани Велике Британије и Пољске.

Грчки портал тврди да се у том центру (бункеру) налазио командни и контролни центар за операције НАТО на украјинској територији, а да је у њему било и Американаца.

Сам центар (бункер) штитили су ПВО системи Iris-R и NASAMS који су – како тврди Pronews – такође били уништени.

Исти портал преноси да ће ово уништавање тајног штаба НАТО у Украјини утицати и контраофанзиву режима Зеленског која се увелико најављује.

Из Кијева и са Запада.

Почетком марта амерички медији су објавили да је руска војска променила тактику током специјалне операције и почела да користи „Кинжале” у комбинацији са другим пројектилима.

Извор:
ФАКТИ