Ештонова задовољна и злочинцем Тачијем

zlocinac taci eston

Као што смо и очекивали, Кетрин Ештон је задовољна и након разговора са злочинцем Хашимом Тачијем. „Постигнут је значајан напредак“ – резиме је њиховог састанка као и након састанка Ештонове са Ивицом Дачићем. У ком погледу, у ком смеру, нашта се односи тај „напредак“…? Нико то да нам објасни и појасни, али битно да је он „значајан“.

– Мислим да сте обојица (злочинац Тачи и премијер Србије Ивица Дачић) били јасни да сте јако посвећени томе да се рад настави и током лета, да се настави са спровођењем споразума и са даљим радом који треба да се одради, казала је Кетрин Ештон, наговештавајући још један сусрет премијера у Бриселу крајем овог месеца.

Ештонова је, одговарајући на питање о закону о амнестији, рекла да је посвећена томе да се оно што је договорено оствари. Она је оценила да су предузети сви неопходни кораци у примени споразума, захваљујући пре свега и радним групама које се редовно састају у Бриселу, а како би и Београд и Приштина знали шта тачно треба да буде урађено током примене.

„Веома сам задовољна. С времена на време је компликовано, али сам веома задовољна да постоји јака воља“, казала је она.

Злочинац Тачи је казао да је на састанку са високом представницом ЕУ било разговора о питањима телекомуникација и енергетике.

“ Надамо се да ће се у наредним данима, као што су то и Приштина и Београд обећали, обавити потребне техничке и професионалне формалности и да ћемо послати одобравајуће политичке поруке, како би потом наставили са припремама избора заказаних за 3. новембар“, казао је он.

„Самоопредељење“ није позвано на ручак

Ештонова је пре сусрета са злочинцем Тачијем разговарала и са такозваном председницом Косова Атифете Јахјагом, и била на заједничком радном ручку са Тачијем и лидерима парламентарних политичких партија, осим Самоопредељења. Из те странке су саопштили да њихов лидер није био позван на радни ручак са Ештоновом.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП