Подршка Србији из Москве на годишњицу НАТО бомбардовања

rusi

Поводом годишњице почетка бомбардовања СР Југославије, које је трајало 78 дана, активисти „Младе гарде Јединствене Русије” (МГЕР) и „Волонтерске чете” одржали су протест испред амбасаде САД у Москви, а испред српске положено је цвеће.

Како су рекли у МГЕР, учествовало је око 1.000 људи.

Више од 500 активиста, упркос киши, дошло је испред америчке амбасаде да подсети западне земље на ратне злочине НАТО-а и политичку агресију на друге државе. Учесници скупа су у рукама држали плакате и узвикивали слогане: „САД сеју смрт!”, „САД су претња миру!”, „Истина и сећање се не могу поништити!”.

Још око 500 активиста окупило се испред српске амбасаде како би изразили солидарност са Србима и у знак сећања на погинуле у бомбардовању Југославије.

„Операција ‘Снага савезника’ изведена је без одобрења Савета безбедности УН. То је грубо кршење међународног права и прави акт агресије против суверене земље. А сада те земље мењају чињенице тако како им одговара и проглашавају Русију за спонзора тероризма да би оправдали себе”, рекао је Александар Лебедев, шеф московске Младе гарде.

Јака киша није спречили грађане Москве да оставе цвеће испред зграде наше амбасаде. О чему сведочи видео снимак који је брзо проширио друштвеним мрежама.

 

Извор:
ПОЛИТИКА