„Неће се добро завршити“: Лавров о плану Лондона да Кијеву да муницију са осиромашеним уранијумом

mip-moskva

После вести о томе да ће Лондон испоручити Кијеву муницију са осиромашеним уранијумом, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је изјавио да је Британија изгубила компас и да такве активности подривају стабилност.

„Планови да се Кијеву испоручи муниција са осиромашеним уранијумом сведоче да Лондон не само да је спреман да ризикује него и да крши међународно хуманитарно право, као што је то био случај 1999. године у Југославији, и многе друге ствари које себи дозвољавају, укључујући ратне злочине и злочине против човечности“, истакао је Лавров.

Нема сумње да ће се то за њих лоше завршити, додао је Лавров.

„Не чуди ме такав развој догађаја ако се то заиста догоди. Али нема сумње да ће се то лоше завршити по њих“, нагласио је руски министар.

Према његовим речима, Лондон је већ изгубио компас у смислу како његова дејства подривају стратешку стабилност широм света.

Раније данас заменица министра одбране Велике Британије Анабел Голди изјавила је да ће Британија предати Украјини муницију са осиромашеним уранијумом.

„Упоредо са испоруком ескадриле… борбених тенкова ‘Челенџер 2’ Украјини, испоручићемо муницију, укључујући оклопне гранате које садрже осиромашени уранијум“, наводи се у саопштењу, објављеном на сајту британског парламента.

Извор:
ИСКРА