НАРОД ЈЕ УСТАО: Десетине хиљада против издаје КиМ, затражена слобода за Дејана!

protest-hram1

Вечерас се пробудио српски народ и јасно послао поруку режиму Александра Вучића – издаја неће проћи, НЕ француско-немачком споразуму о Космету! Према проценама на централним улицама Београда се окупило најмање неколико десетина хиљада људи, а цео центар града је био блокиран!

Пропао је план Александра Вучића да саботира протест опозиције против издаје Косова и Метохије. Окупио се до сада највећи број људи, а са трибине је затражена слобода за Дејана Петра Златановића и Дамњана Кнежевића.

Испред Храма Светог Саве окупио се огроман број људи, а река људи је затим кренула ка споемнику руском цару Николају Другом Романову и Председништву Србије.

Испред Председништва Србије окупило се неколико десетина хиљада људи. Испред бине се узвикивало „устанак, устанак“, „издаја“, а затим и погрдни повици Александру Вучићу. Први се окупљенима обратио проф. др Милош Ковић.

Професор Ковић је са бине затражио хитно ослобађање Дејана Златановића и Дамњана Кнежевића.

Председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да Александар Вучић нема мандат да преда Косово и Метохију и преговара о некаквим компромисима са Аљбином Куртијем.

Она је рекла да ће та странка затражити расписивање избора.

Ђурђевић Стаменковски је позвала Вучића да у Охриду одбије цео француско-немачки предлог за Косово.

„Вучић прихвата капитулацију и зато му са овог места морамо поручити да оде са власти и распише изборе. Било је у нашој историји оних који би продали веру за вечеру и има и оних који тврде да би нам било боље да прихватимо споразум. Знамо да ако ћемо у ЕУ, да нас чека рампа и захтев да признамо Косово и да се одрекнемо Републике Српске“, рекао је окупљеним грађанима председник ПОКС и народни посланик Војислав Михајиловић.

Он је открио да је саобраћајна полиција спречила десетак хиљада грађана ван Београда да дођу на протест.

За говорницом су се појавили и лидер Двери Бошко Обрадовић и лидер ДСС-а Милош Јовановић, који су поручили да је Вучић прошлост и да му издаја Космета неће проћи.

Више о овоме у видео прилогу.

И поред опште злоупотребе срамотне полиције од стране режима и блокаде стотина аутобуса широм Србије са присталицама опозиције,  одржано је национално окупљање испред Храма Светог Саве.

Дешавања сте могли уживо да пратите на сајту и Јутјуб каналу „Србин инфо“. Режим Александра Вучића спречавао је хиљаде људи да из унутрашњости Србије да дођу до Београда, тако што је полиција заустављала аутобусе и аутомобиле и слала их на ванредне техничке прегледе.

И поред свега, народ је успео да се пробије кроз блокаде, па се испред Храма окупио велики број људи.

Протест организују опозиционе партије Двери, ДСС, Заветници и ПОКС, а позив су упутиле и Народне патроле, који су апеловали на Београђане да дођу у што већем броју.

Извор:
СРБИН ИНФО