Медведев: Терористички акт Запада? Узмите кокице и причекајте

Dmitrij-Medvedev

Јутрос је бивши предсједник Русије Медведев објавио ироничну поруку везану за терористички акт којим су уништени плиноводи у Балтичком мору.

“Већ трећи дан пред нашим очима одвија се још једна епска драма из Холивуда. Наставак филма који је био посвећен Садамовом кемијском оружју уз демонстрацију епрувета у УН-у. Свијет, отварајући уста и доживљавајући лагани рефлекс повраћања, гледа на бројна пражњења цријева западних медија о томе “тко је ипак дигао у зрак Сјеверне токове”. И стварно: тко је смјестио зецу Роџеру?

Испоставило се да је цијела ствар у некој непознатој “проукрајинској скупини”. Која (посебно се истиче) никако, па, апсолутно, апсолутно, ниједна жица и склопка није повезана ни с бандеровским Кијевом, ни с гинеколозима зомбираном Еуропом, ни с Америком огрезлом у сенилно лудило, ни с др. Западни свијет који је оболио од русофобне хистерије. Само усамљени хероји који су се обрачунали с проклетим Московљанима! Нови спас свијета од стране неких неславних гадова.

Испада тако-тако – глумци су осредњи. Очито не на разини Бреда Пита и Кристофа Волца. А редатељ није на разини Квентина Тарантина. Врло лош кастинг и камера. Сценариј је само досадно срање. Глупа америчка пропаганда. Нитко то не воли. Не вјерују ни њоме затровани еуропски становници. Мука им је, као да су јели свињску кољеницу уз пиво.

Како пишу амерички свјетионици слободе говора и вазални њемачки медији који су им се придружили, мистериозни рониоци били су “грађани Украјине или Русије”. Истодобно, они немају никакве везе с кијевским режимом. Поготово са слободним свијетом.

Опћенито, из ниједне државе, овдје! Грађани свијета. Само борци с Московијом. Усамљеници-схизофреници, као иницијатори. Лаику се нуди хрпа јефтиних специјалних ефеката. Као, шест окорјелих диверзаната, међу којима чак и једна “femme fatale” (а како без ње у филму?), отишло је јахтом у олујно Балтичко море. Узели су на брод пола тоне експлозива, лијепо су ронили. И како би онда двије огромне цијеви на дну експлодирале! И отишли су у залазак сунца. Неопажено. На мору, пуно НАТО бродова и међународних сустава за праћење. Вратили су и јахту власнику, cool, али по закону!

Пропао филм

Заправо, филм је пропао одмах након премијере. Западни гледатељи у то не вјерују: постављају неугодна питања, зашто се стара верзија о “руском трагу” одједном почела окретати за 180 ступњева (или 360, како мисли бака Burbock?). И зашто је потребно тако активно оправдавати кијевски режим, бранећи своју невиност и невиност с пјеном на устима?

Одговори су сасвим разумљиви, с обзиром на тренутно расположење Еуропљана, који су све мање задовољни могућношћу да из свог џепа плаћају увијек нове пакете санкција, испоруку оружја Украјини, енергетску кризу и пад животног стандарда у некоћ просперитетним земљама.

А ако су плиноводе дигли у зрак украјински нацисти, а никако Русија, какав смисао има подржавати их огњем, мачем и трансферима новца? Чини се да је цијели овај јефтини филм створен да завара Еуропљанима мозак.

Занима ме хоће ли бити наставка акцијског филма? С оваквим заплетом: исти хероји, предвођени пољским канибалом Дудом, који је побјегао из психијатријске болнице, продиру у бункер храброг предсједника Зеа, који је нањушио бијели прах. Узимају га за таоца, а затим га случајно задаве. А онда почиње зомби апокалипса у манири The last of us. Узмите кокице и причекајте.”

Извор:
ЛОГИЧНО