Повезаност у рушењу Кула Близанкиња и Северног тока 1 и 2

made in usa

Пакао тероризма се отворио 2001. и букти све јаче

  • Трошкови овог суровог рата за две деценије износили су, наводе извори у САД, “осам трилиона долара”
  • Контратероризмом или неким његовим видом се у САД сада бави чак 000 људи. Према њиховим подацима, у САД постоји 1.271 организација и агенција, приватних и државних за борбу против тероризма.
  • На Универзитету Фербанкс Аљаска више од 3.000 професионалаца из различитих области (физичара, математичара, хемичара, архитеката, инжењера, адвоката и академика) оспорило је године после обимног истраживања званично објашњење владе САД за катастрофалне догађаје:зграде нису могле да падну на начин на који су се обрушиле тог дана у Њујорку.
  • Без икакавих теорија завере снажна сумња да су се два огромна солитера срушила услед удара авиона у њих све је већа. А ко је онда организовао и извео овај најтрауматичнијих догађаја века?
  • У злочин 11. септембра дубоко умешане обавештајне службе САД
  • Сарадња САД са исламским екстремистима у Сирији и Блиском истоку
  • Пораз САД у терористичким борбама у Авганистану
  • Сарадња са исламским екстремистима у Сирији и Блиском истоку
  • САД и саме постају терористичка држава, рушењем гасовода Северни ток 1 и 2
  • Америка као држава стићи ће на листу терористичких организација!

 Пише: Хаџи Јово Вукелић

Када су пре 22 године, 11 септембра 2001. у Светском трговинском центру у Њујорку срушене „Куле Близанкиње“ и  када је погинуло око 3.000 људи оцењено је широм света да је то био најтежи напад икада са највећим бројем невиних жртава. Исто тако оцењено је да је тај напад био терористички и да свет мора да крене у најжешћи обрачун са овим злом и несрећом.


Светски тргивински центар у Њујорку у марту 2001. пре напада

Узнемирени несрећом грађани свих држава САД су подржали већ 25. октобра доношење и усвајање тзв. Патриотског закона у Конгресу САД који је државним органима давао много већа и шира овлашћења у борби против терориста.

Америка је постала предводник у тој борби и иза ње су стале и друге највеће и најмоћније силе света. Почео је антитерористички рат у коме се нису штедела средства. Борба против исламског тероризма, његове кровне организације Ал Каиде и лидера Осаме бин Ладена трајала је целу деценију до убиства Бин Ладена 2011. године. Али, тај рат против тероризма ни тада није прекинут, настављен је у целом свету до данашњих дана.


После удара авиона у куле, а пре рушења солитера динамитом у темеље зграда, септембар 2001.

Милион мртвих у борби САД против тероризма

Близу милион жртава рата забележено је у борби САД против тероризма од 2001. године. августа ове године, када је у Кабулу, у кући пред породицом, усмрћен Ајман ал Завахири, некадашњи блиски сарадник Осаме бин Ладена. Према подацима Браун универзитета, он је само један од око 930.000 људи колико су их Американци за две деценије убили у свом “антитерористичком рату”! У тексту овог америчког универзитета под насловом Цена рата(Cost of War), обелодањено је да су Американци борбу против тероризма водили у чак 85 земаља света, а међу жртвама је, тврде на Браун универзитету, било и најмање 400.000 цивила.

Трошкови овог рата за две деценије износили су, наводе извори у САД, “осам трилиона долара”, а Вашингтону су помагале најмање 54 владе уступајући своје територије или базе за глобални рат са Ал каидом. Почетком јануара 2022. у Гвантанаму су САД и даље држале 39 од око 800 мушкараца и дечака који су доведени од 2002. до 2008. где су “испитивани напредним техникама”.


Хиљаде запослених бежи пред смртоносном стихијом у Њујорку+

Контратероризмом или неким његовим видом се у САД бави 854.000 људи. Према њиховим подацима, у САД постоји око 1.271 организација и приватних и државних за борбу против тероризма.

Енигма траје: како и због чега су се срушиле “Куле Близнакиње”

А када су у питању сами догађаји од 11. септембра, ни до данас није судски доведено до краја како и због чега су се срушиле “куле близнакиње”, као и суседна и “зграда седам” (раније седиште ВТЦ), која уопште није била на удару летелица.

Године 2020. у мају, после вишегодишњег проучавања доступних података о терористичком удару у Њујорку, на Универзитету Фербанкс Аљаска више од 3.000 професионалаца из различитих области, физичара, математичара, хемичара, архитеката, инжењера, адвоката и академика, оспорило је званично објашњење владе САД за катастрофалне догађаје.

Према њиховом извештају, зграде нису могле да падну на начин на који су се обрушиле тог дана у Њујорку.


Америчка антитерористичка јединица у дејству у некој од блискоисточних земаља, или у Либији…

Уједињени независни архитекти и правници у свом извештају оспоравају науку која стоји иза званичног објашњења владе САД за колапс зграда Светског трговинског центра. Они тврде да су се зграде урушиле услед истовременог “квара” на носећим структурама, што имплицира да су стубови могли бити минирани напредним термит-експлозивима који су активирани у истом тренутку.

Докази из Фербанкса су изведени на основу анализе једновременог рушења оближње “зграде седам” од 49 спратова коју авиони нису ни дотакли. Адвокатски комитет који подржава захтеве архитектонске струке за нову истрагу у посебној правној акцији, поднео је тужбу против ФБИ, тврдећи да Биро није узео у обзир доказе у вези са рушењем ВТЦ. Интересантно је да су се тужбама придружили и представници ватрогасних станица које су учестовале у акцији спасавања, а том приликом њих око 400 је погинуло.

У злочин 11. септембра дубоко умешане обавештајне службе САД

Без икакавих теорија завере снажна сумња да су се два огромна солитера септембра 2001. срушила услед удара авиона у њих како време пролази – све је већа. А ко је онда организовао и извео овај најтрауматичнији догађаја века?

Према многим анализама стручњака, а не врачева, ЦИА и друге државне и обавештајне службе САД су 11. септембра 2001. године знајући планове терористичке организације Ал Каиде да изврше напад на Куле Близанкиње припремиле постављањем  експлозива и темеље солитера диверзију и рушење поменутих зграда, као и  рушење ВТЦ зграде од 50-так спратова која није била предмет напада. Имале су интерес да се овај терористички напад догоди и да тада могу да отпочну своју борбу против тих исламских организација и објаве потом рат и Авганистану. У Авганистану су ратовали против Ал каиде и других терористичких група две деценије и доживела је Америчка војска понижавајући пораз и повукла се прошле године остављајући пустош за собом.

Многи сукоби у свету до ратних операција у Сирији показали су да америчке обавештајне службе тесно сарађују са терористичким организацијама у свету, посебно исламским на Бласком Истоку. И не само сарађују, него их и обучавају, финансирају и упућују у терористичке акције.

Тако је најекстремнија организација ИСИС постала сарадник америчке ЦИА и њених специјалнијх јединица у борби против регуларних војних трупа Сирије. То је изазвало оштре реакције многих земаља света, посебно Русије и Кине…

Сарадња САД са исламским екстремистима у Сирији и Блиском истоку

Русија је извршила војну интервенцију у Сирији 2015. да одбрани државу од уништавања коју су организовали ИСИС и бројне милитаристичке организације. Грађански рат је тешком муком сузбијен и још тиња на ободима Сиријске државе ка Турској. У тим сукобима откривено је да оружане снаге САД тесно сарађују са терористима ИСИС и другим екстремистима. Наоружавају их, шаљу муницију и сву другу војну опрему. Америчка војска је јављала терористима положаје и позиције руских војних јединица и помагала им у борбама са руском војском.

А рат у Авганистану показао је и оголио до краја америчку сарадњу са авганистанским екстремистима и терористима што их је на крају коштало много убијених војника.

Из свега је лако закључити да је америчка држава научила, нарочито у последње две деценије, да сарађује са терористичким организацијама широм света, а не да се бори против њих, и да их користи у обрачуну са другим државама које још нису по вољи.

САД и саме постају терористичка држава

Тако су САД и њена политичка врхушка прешле неосетно из сукоба са терористима у тесну и блиску сарадњу што показују и сукоби у Либији и рушење и убиство Гадафија у чему је учествовала и Хилари Клинтон, тада државна секретарка САД.


Карикатуриста као да је предвидео америчку терористичку акцију

Од почетног шока многе земље света су увиделе размере америчког петљања са терористима, тачније тесне сарадње са њима па је наводни велики антитерористички фронт у свету на коме су инсистирале САД срушен као кула од карата.

Најновији терористички напад на руске гасоводе, Северни ток 1 и 2 у Балтичком мору показали су потпуну америчку избезумљеност и изгубљеност кад су у питању остварења њихових политичких и војних циљева.

Аргументована открића америчког новинара Симора Херша и други извори потврђују да је амерички државни врх учествовао у припреми, организацији и извођењу ове терористичке акције у јесен прошле године.

Експлозије на гасоводима „Северни ток“ имаће ужасне последице за Америку, сматра Симур Херш.

Овај терористички чин Џо Бајден и његови људи у Белој кући су обавили без помоћи других терористичких група. Политичке последице биће тешке, ићи ће чак до потенцијалног изласка неких држава из НАТО , сматра Херш.

Економско-политички аналитичар Пепе Ескобар истиче: “Што се тиче одговора силом, чињенице на бојном пољу показују да Русија и даље уништава прокси армију Американаца и НАТО у Украјини у режиму „стратешке амбивалентности“. Терористички напад на Северни ток ће увек вребати из позадине. Биће одговора. Али он ће се одиграти у време, на начин и на месту које Русија одабере.

Кад се боље анализира експлозије на руским гасоводима представљају диверзије не само против Русије, већ су усмерене против Европе, један од циљева је да се још једном покаже потпуна зависност Европе од Америке.

Ускоро ће неко ко има интереса обелоданити нове факте овог стравичног терористичког акта САД, а тада ће Америка као држава стићи на листу терористичких организација!

Тако је земља која је покренула борбу против тероризма 2001. у свету сама упала у замку терористичке идеологије и 22 године после стиже у групу најгорих терористичких организација.  А то је онда доводи у врло тежак међунардни положај.

Извор:
ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ