Грађани Будве спријечили одржавање концерта „укро-бјелоруског Томпсона“: Шири русофобне поруке и прикупља новац за украјинску армију!

Beloruska-grupa-Ljapis-Trubeckoj

Концерт бјелоруског рок бенда „Љапис Трубецкој“ отказан је синоћ и у Будви.

Ово је друго отказивање концерта  екстремистичке групе, која је, прије неколико дана, требало да одржи концерт у Дому омладине Београда.

Јучерашњи концерт био је заказан у будванској дискотеци Палацо, али је услед великог незадовољства грађана Будве, концерт премјештен у которски Максимус.

Један до присутних грађана Будве који је исказао незадовољство поводом одржавања концерта овог „укро-бјелоруског Томпсона“ био је и наш новинар Игор Дамјановић.

Прегледач видео записа

Он је у изјави за ИН4С поручио да је наступ овог агресивног бенда који шаље русофобне поруке морао да буде отказан.

„Спонтани револт показале су синоћ и стотине грађане Будве, одлучних да по сваку цијену спријече наступ есктремистичког рок бенда Љапис Трубецкој, на чијим наступима широм свијета шаљу се русофобне поруке и скупља се помоћ за украјинску армију“, рекао је Дамјановић.

Он истиче да братоубилачки рат Русије и Украјине представља једну велику трагедију и сигуран сам, додаје Дамјановић, да већина грађана Црне Горе жели да што прије завлада мир и заустави се страдање.

„Међутим, агресивно наметање догме владајуће елите и агената утицаја евроатлантских центара моћи да Русија мора бити поражена и уништена као држава изазива заиста јак револт грађана, који никада неће прихватити да је нормално да Црна Гора буде прва у војној помоћи Украјини, у односу на буџет за одбрану – 11%. Стога, апелујем да државне органе да обрате пажњу на антируске манифестације, уваже осјећања грађана Црне Горе и престану да мас провоцирају наметањем догме да се у овом рату активно мора бити против Русије“, закључио је Дамјановић у изјави за наш портал.

Извор:
ИН4С