Официр специјалних служби: НАТО ће снабдевати Украјину авионима и подморницама

andrej pincuk

Време је да руски медији престану да покушавају да пронађу сигнале да ће Запад престати да снабдева Украјину оружјем због наводних контрадикторности. Напротив, НАТО је спреман да снабдева Кијев не само тенковима, већ и авионима са подморницама.

Ово је за ПолитНавигатор изјавио један од лидера Савеза добровољаца Донбаса, бивши шеф Министарства државне безбедности ДНР Андреј Пинчук.

„Морамо се ослободити аргумената о томе ко ће и шта бити испоручен Украјини. Морамо поћи од једноставне, за нас тешке тезе да ће их они снабдевати са свим: тенковима, авионима, ракетама дугог домета, бродовима, подморницама и, могуће, елементима тактичког нуклеарног наоружања.

Ово је учињено јер су дуго планирали ову кампању. Па, пошто ми сами кажемо да смо у рату са НАТО-ом, онда морамо поћи од тога да ће се све што имају борити против нас.

С друге стране, ако се сетимо и нашег и совјетског војног концепта, онда смо рат са НАТО-ом посматрали у војном смислу. Да, постојала је нуклеарна компонента, али не само она.

Стога, морате да схватите да ове игре ума, да би заузели медијску платформу аргументима о томе да ли дају или не, дају сви“, рекао је Пинчук.

По његовом мишљењу, проблем који је био повезан са јавном дебатом између САД и Немачке око снабдевања тенковима је заправо резултат унутрашње борбе западних војно-индустријских корпорација:

„У ствари, морамо престати да се фокусирамо на западну реторику, јер она има своју унутрашњу логику. Једноставан пример је ова препирка око тога ко ће први снабдевати тенкове – Немци или Американци.

Занели смо се понављајући њихово резоновање, не схватајући да је то само спор између америчког и немачког војно-индустријског комплекса, с обзиром да Немачка има франшизу у Европи за снабдевање тенковима.

Ако Немачка испоручује тенкове Украјини, онда постоји оштра потреба да се попуни дефицит, који Немачка не може одмах да обнови. Онда Сједињене Државе једноставно заузимају ову велику и финансијски способну нишу унутар НАТО-а.

Извор:
ПОЛИТ НАВИГАТОР