Антируска емиграција у Београду организује концерт украјинског „Томпсона“!?

sergej mihalok

Ових дана најављен је наступ музичке „звијезде“ Украјине у Београду. У међувремену се појавила информација да је „концерт“ премештен у Дом Омладине. Такође, појавила се и информација да концерт ове „музичке звијезде“ организује руска емиграција.. Дакле антируска русофобна емиграција организује концерт Сергеја Михалокова у Београду.

Лидеру рок бенда Сергеју Михалоку је већ дуже вријеме забрањено да одржава своје концерте у руским градовима због његове јавне подршке украјинским нацистима. Својој идеји у ширењу нацистичке мисли одлучио је да да ,,нову боју” и да настави да промовише своје идеје под музичким брендом ,,Бруто”.

Према ријечима лидера групе, ново име означава да су постали „бруталнији“. На све то, истиче и да се “отарасио” свих чланова „Лаписа“, који је био његов претходни бенд, који нису дијелили „идеолошке“ ставове као он и који нису подржавали Украјину.

Сергеј Михалок не крије свој агресивни правац рада и дјеловања своје групе. Такође, “украјинска звијезда” је отворено говорила о жељи да утиче на психу младих уз помоћ музике и да их инспирише да почну да вјерују у све оно у шта вјерује он.

Рад и дјеловање Групе „Љапис Трубетскои“

Група је забрањена у Белорусији 2011. године због хулиганских концерата и агитације младих против постојеће власти и против хришћанства.

Почетком 2014. године, након догађаја незаконитог преузимања власти у Украјини, Сергеј Михалок је на концертима у Кијеву активно говорио и подстицао младе људе да се такође супротставе постојећој власти, те их позивао на разне деструктивне активности, које су прије свега усмјерене на агресију,. Истовремено, ,,умјетник” је својим понашањем опонашао неку врсту народног бунта, протеста младих, противљења било каквим моралним нормама, позивајући масу на физичко насиље.

Његови концерти, који су више личили на политичку акцију и позивање на насиље, као и многи други концерти, јасно указује да је циљ Сергеја Михалока само агресивни протест, односно пропаганда агресије лежи у коријену његове „идеологије“ коју покушава да представи омладини. То произилази из чињенице да су његови позиви да се у Кијеву уклоне „антинародне“, „промосковске“ власти, те да се под слоганима национализма бори против полиције за, како истиче “праведни циљ” а који је у основи лажан.

Како се касније испоставило, активности су биле усмјерене само на успостављање проамеричке владе силом, која је, добивши власт, одмах почела да промовише либералне америчке и европске „вриједности“ у духу геј парада, слободних љубави, хомосексуалних бракова и злостављање дјеце. Тако се његова сценска слика националисте, народног бунтовника не уклапа у његову антируску, проамеричку агитацију. Његова агитација у Украјини заправо је имала за циљ промовисање америчких, европских „вриједности“, које су далеко од национализма и „популизма“.

Отприлике од 2007. године, основна компонента његовог рада у групи Лиапис Трубетскои била је антируска пропаганда. Михалок у свакој прилици са сцене напада Русију, Русе, све што је повезано са Русијом, ослањајући се на имиџ националисте и фудбалског навијача.

Послује Мајдана 25. марта, на либералној акцији и опозиционој поворци „Дан слободе“ у Минску, којој су присуствовали и обожаваоци нациста Степана Бандере и шеф УПА Роман Шухевич, Михалок је представио свој нови албум и отворено изјавио да се “бори против агресивне антируске политике.”

Михалокова дјелатност је сама по себи деструктивна, без обзира на њену идеолошку обојеност.

Очигледно је да Сергеј Михалок такође искоришћава своје музичке групе и своју жељену популарност међу младима како би промовисао либерално-неморалне, деструктивне и екстремистичке идеје.

Забрана „Љаписа“ у Русији

Након наступа на Мајдану, гдје се јасно манифестовала антируска суштина „идеологије“ Сергеја Михалока, музичар је, упркос свему, отишао на турнеју по Русији са истим програмом кампање у марту 2014. Међутим, нису сви градови дозволили организацију концерта. Концерти у Пскову, Тјумену и другим градовима забрањени су из разних разлога. После низа пропагандних националистичких изјава на концертима и вријеђања публике, посланици Државне думе обратили су се Тужилаштву са захтјевом да провјере активности Љаписа.

У августу је у Санкт Петербургу забрањена песма Љаписова „Ратници светлости“ која садржи отворени позив на насиље са наговјештајем догађаја у Украјини. „Радуј се чекићу у руци… Ноћни закон: Сијеци да се загријеш!“ – ове ријечи пјесме сликовито карактеришу нову „идеологију“ дјела Сергеја Михалока. Званични спот за ову пјесму садржи и богохулне видео секвенце против хришћанства, непристојне сцене у духу протеста злогласних активисткиња Фемена, али и неодољиво подсјећа на радове балканског Муихалока, Марка Перковића Томпсона.

Националистичке идеје Сергеја Михалока су очигледне, пошто он отворено говори против свега руског и Русије уопште. За вријеме специјалне војне операције у Украјини, он редовно избацује видео снимке у којима се обраћа јавности, позива на агресију и вријеђа Русију и руску страну. Можемо примјетити да је његов национализам искључиво антируске природе, што се условно може окарактерисати речју „русофобија“. Слично као и са Србофобијом код горепоменутог балканског Михалока.

Стога, остаје питање, хоће ли се концерт овог „музичара“ одржати у Београду и зашто је омладини Београда потребно да их забавља један музичар ове врсте, као и да ли се овакве „звијезде“ потурају Београду зарад неких других циљева!?!?

Извор:
ИН4С


АУТОР ХИМНЕ УКРАЈИНСКОГ ЕВРОМАЈДАНА ХОЋЕ И ДАЉЕ КОНЦЕРТ У БЕОГРАДУ И ТО У ДОМУ ОМЛАДИНЕ!

Првобитно је белоруска панк-група Лапис Трубецкој, чији је је вођа Сергеј Михаљук, иначе аутор химне украјинског Евромајдана из 2014. године најавила концерт у Београду у Запа Бази (https://somewhere.show/lyapis-trubeckoj-serbiaru ) за 12. фебруар 2023, али је након спознаје да је реч о изразито антируској манифестацији (рецимо песма „Рат светова“ је посвећена како кажу „руској агресији“ добијено саопштење од организатора да се тај концерт отказује.

Ова белоруска група у самој Белорусији не држи концерте због иконографије у којој се неретко појављују свастике и слогани „Слава Украјини“, као и белоруске колаборационистичке бело-црвено-беле заставе, па тако највише публике има у Кијеву и балтичким државицама (Летонија, Естонија, Литванија), али је необично да се намерачила на Београд, где никад до сада није одржан сличан антируски концерт.

Таман након што смо сви одахнули након саопштења које је изнела Zappa Bazа, долазе нове информације да се концерт, ипак намерава одржати у Дому омладине у Београду.

Саопштење Zappa Bazе преносимо у целини:

„Поштовани, само желимо овде да обавестимо да се поменути догађај неће одржати у Запа Бази, нити смо ми организатори истог. Све је више руских менаџера у Београду који организују догађаје за Русе који живе овде, тако је нама један од менаџера понудио бенд из Белорусије који свира панк и уопште нисмо били упућени као што и генерално нисмо упућени у руску и белоруску музичку сцену ко су и шта су. Када смо добили информације да је бенд оваквог типа моментално смо отказали концерт. Све најбоље и хвала људима који су нам проследили овакву информацију, јер од сада морамо проверавати сличне понуде.“

Надамо се да ће, не само Дом омладине, већ и било који други простор у Београду отказати гостопримство овом антируском бенду, па тиме обавештавамо јавност да обрате пажњу на ове нове појаве, чији је циљ раздор међу словенским народима.

 

Васељенска је прва о томе већ писала (https://vaseljenska.net/2022/12/20/autor-himne-ukrajinskog-evromajdana-uskoro-u-beogradu/ ), па се надамо да ови апели неће остати без резултата, а Дом омладине јавно обавештавамо да јесте одлука на њима, али и одговорност за евентуалне последице одржавања таквог квази-концерта.

Извор:
ВАСЕЉЕНСКА