За одбрану Косова и Метохије

nema predaje

У Београду одржан скуп поводом драматичне ситуације у српској јужној покрајини

Покрет за одбрану Косова и Метохије одржао је народни скуп за одбрану КиМ испред Председништва Србије у Београду.

Организатори скупа рекли су да су наше право и обавеза да се у складу са Уставом и законима Србије изборимо за очување Косова и Метохије у саставу наше отаџбине и за опстанак Срба на нашој светој земљи.

Затражено је поништавање Бриселског и Вашингтонског споразума, уз враћање свих надлежности и органа Србије на Косово и Метохију, као и излазак из преговарачког поступка под окриљем ЕУ и враћање преговора под окриље УН, уз учешће Русије и Кине.

Учесници протеста затражили су и да председник Србије Александар Вучић пошаље писма руском и кинеском председнику Владимиру Путину и Си Ђинпингу, у којима ће тражити да ставе вето на улазак Косова у Уједињене нације.

Пошто су се окупљенима обратили лидер Срба с Космета Небојша Јовић, Милош Ковић, први човек покрета „Двери“ Бошко Обрадовић, те Младен Обрадовић из покрета „Образ“, а поводом драматичне ситуације у српској јужној покрајини, окупљени народ је кренуо у протестну шетњу централним београдским улицама. Колона је ишла до амбасаде Руске Федерације у знак подршке овој земљи и тамошњем народу, а потом до Храма Светог Саве на молебан.

Грађани су носили велики транспарент на ком је писало „Косово је срце Србије а Метохија је душа“, а носили су и српске заставе и крстове.

Окупљени су носили и транспаренте „У Призрену сутра и довијека“, „Нема предаје“, „Косово ће издати само кукавице“, а на скупу су пуштали српске народне песме посвећене Косову и Метохији.

Извор:
РТ