„Камено доба“ испред Скупштине: Милове хорде напале полицију након усвајања Закона о предсједнику!

protest cg

Учесници протеста испред парламента пробили су заштитну ограду и гађали Скупштину камењем и другим тврдим предметима, након чега је полиција реаговала.

Из полиције тврде да је тридесетак младића, након што је са разгласа поручено да је скуп завршен, извадило фантомке и напало полицију бибер спрејем и насрунуло на ограду испред Скупштине. Очигледно је да је ријеч о синхронизованој акцији.

 Они су према сазнањима Борбе дошли из правца „Краљевог парка“ и први насрнули на полицију.

Окупљени скандирају „Издаја, издаја“. Претходно су поручили да се измјенама Закона о предсједнику жели урушити уставни поредак што, како кажу, неће дозволити. Током дана полицијски штит испред Скупштине је појачан, доласком још полицајаца под пуном опремом.

Окупљени скандирају „Дритане п*деру“.

Полицијски извори тврде да је тридесетак младића, након што је са разгласа поручено да је скуп завршен, извадило фантомке и да су напали полицију бибер спрејом, те порушили ограду испред Скупштине.

Репортер „Вијести“ јавља да је сломљено стакло на вратима Скупштине, а у холу Скупштине је и каменица која је бачена из правца улице.

У тренутку када је парламентарна већина поново изгласала Закон о предсједнику, разуларене Ђукановићеве хорде су запале у стање транса.

Узвици и звиждање су били увод за каменице, а на „камено доба“ полиција је одговорила „сузавцем“.

Хорде бацају и бакље, флаше…

Обезбјеђење не да посланицима, особљу Скупштине и новинарима да напусте зграду због усијање атмосфере.

Извор:
ИН4С