Европски парламент поручио Кијеву: Помоћ Запада није поклон, већ кредит који ћете вратити

eu

Посланица из Ирске Клер Дејли изјавила је да НАТО игра свој прокси рат у Украјини, у „име слободе, демократије и људских права“

Посланица Европског парламента из Ирске Клер Дејли рекла је да помоћ коју Европа пружа Украјини није поклон Кијеву, већ кредит који ће пре или касније морати да се врати, пренео је руски медиј „Украина.ру“.

„Сва помоћ са запада је зајам који ће морати да се врати. Украјина је била на ивици колапса и банкрота, тако да неће имати чиме да плати милијарде финансијске помоћи коју јој је пружио Запад“, поручила је Дејли.

Она је додала да је гласала против резолуције којом се Русија признаје као спонзор тероризма.

„Пре неколико недеља је била 11. годишњица убиства либијског лидера Моамера Гадафија који је убијен током напада НАТО-а на Либију – силован је бајонетом и упуцан у главу. Добро се сећамо НАТО интервенције у Либији под изговором заштите слободе, демократије и људских права, а сада НАТО игра свој прокси рат у Украјини, у име слободе, демократије и људских права. Јер то се дешава након што се НАТО под овим изговором умеша у послове ваше земље?“, упитала је ирска посланица.

Према њенима речима, „мигранти се купују и продају на пијацама робова, док се милиони људи надају хуманитарној помоћи“.

„Ово је земља масовних гробница, злочина против човечности. Ово је наслеђе НАТО-а, ово је стратегија НАТО-а за људска права и демократију. Терор, смрт, безакоње, силовање, сиромаштво, глад. Либија је земља раздерана сукобима, њена економија уништена, њено становништво, некада најбогатије у Африци, увучено и утопљено у сиромаштво“, закључила је она.

Извор:
РТ