Наставник православне гимназије погинуо код Бахмута у оквиру Вагнеровог ПМЦ-а

Сухоруков-Александр

Парохијанин и наставник православне гимназије Нојабрска Александар Сухоруков погинуо је 2. новембра у борбама за Бахмут.

Црква Архангела Михаила објавила је 10. децембра информацију о смрти парохијана и наставника православне гимназије Александра Сухорукова. У извештају се наводи да ће 40. дана од погибије борца бити служен парастос у храму, а датум сахране биће накнадно објављен.

Друштвене мреже кажу да је рад са младима био важан део Сухоруковљевог живота.

„За многе ученике Нојабрске православне гимназије био је веома блиска особа која се једноставно могла звати, писати, изговарати и не плашити се осуде“, наводи се на јавној страници храма.

Сухоруков је одликован Орденом за храброст и низом признања Вагнеровог ПМЦ – „За крв и храброст“, „За храброст и храброст“ и „Рововски крст“.

Жестоке борбе за Бахмут трају већ неколико месеци, украјински националисти пружају отпор јер не желе да напусте своје позиције у стратешки важном граду.

У близини се налази велико логистичко чвориште, чији губитак ће довести до проблема са снабдевањем читаве групације Оружаних снага Украјине у Донбасу. Упркос озбиљној припреми непријатеља, јуришници ПМЦ „Вагнер“ постепено се крећу напред.

Извор:
ПОЛИТ НАВИГАТОР