БАРСЕЛОНА: ТРАНСВЕСТИТСКА РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ ОД 6 ГОДИНА

trans

Намера је да се током радионице деци говори да треба да „сазнамо које тело желимо да изградимо за себе.“

Шпанска Фондација хришћанских адвоката захтевала је од Суда за административне парнице у Барселони да предузме јаке мере предострожности како би спречила одржавање трансвестиске радионице (тзв. крос-дресинг) у Тераси, намењене деци од само шест година.

Радионица је део „Фестивала Тераса нове тенденције“ у организацији Градског већа Терасе (Барселона).

Хришћански адвокати тврде да се овом радионицом нарушава право на заштиту младости и детињства, право родитеља да одлучују о образовању своје деце и обавеза градске управе да буде неутрална.

Организација правника наводи да поменута активност повлачи са собом „ненадокнадиву штету за малолетнике, приклањање идеологији и њено наметање од стране јавне управе кроз морално контроверзне активности које могу довести до збуњености у погледу доживљаја полности код малолетника, родне дисфорије и других проблема везаних за ментално здравље.”

Како су описали организатори радионице, током активности „три дрег краљице биће с нама док покушавамо да сазнамо које тело желимо да изградимо за себе.“ Поред тога, овај догађај настоји да „уведе питање родне флексибилности од пластичности и крос-дресинга“ (облачења као супротни пол – прим. прев.).

Председница Хришћанских адвоката Полонија Кастељанос рекла је да „политичари користе своју позицију да наметну идеологију, у чему иду толико далеко да крше наша основна права. Овакве активности требало би да доведу до дисквалификације одговорних лица. Родитељи имају право да одлучују о образовању своје деце. Ове активности не само да нису образовне, већ могу представљати и кривично дело.”

Извор:
ИФН