СВЕШТЕНИК АЛЕКСАНДАР ЦИГАНОВ СЕ УПОКОЈИО У ГОСПОДУ НАКОН ТЕШКОГ РАЊАВАЊА ПРИЛИКОМ ВРШЕЊА ПАСТИРСКЕ ДУЖНОСТИ У ЗОНИ НВО

aleksandar ciganov

Псков, 22. новембар 2022.

21. новембра 2022. године од тешких рана задобијених у вршењу пастирске дужности преминуо је војни свештеник 76. десантно-јуришне дивизије Ваздушно-десантне војске, клирик храма правоверног кнеза Александра Невског у Пскову, јереј Александар Циганов. у зони НВО, преноси Патриарцхи.ру позивајући се на сајт Псковске епархије.

Отац Александар се нашао на удару ватре 6. новембра заједно са протојерејем Михаилом Васиљевим. Отац Михаило је преминуо на лицу места. Отац Александар је тешко повређен, две недеље лекари су улагали све могуће напоре да спасу живот свештеника.

Свештеник Александар Циганов рођен је 24. априла 1987. године у Лењинграду. Одслужио је војни рок у Ваздушно-десантним снагама. Завршио Самарску богословију. Године 2011. хиротонисан је за свештеника од митрополита псковског и великолучког Јевсевија. Био је духовник цркве правоверног кнеза Александра Невског у Пскову, служио је као болничар у једном од пукова 76. десантно-јуришне дивизије Ваздушно-десантних снага. Пратио је војнике на вежбама, укључујући учешће у слетању на Северни пол.

Мајка Надежда и 4 деце остали су у породици оца Александра.

22. новембар 2022

 

https://pravoslavie.ru/149567.html