Борац ДНР за ИН4С: Срби саборци су врхунски обучени војници не знају за страх

igor-d-i-vojnik

Игор дамјановић, наш дописник из Донбаса разговара са борцем ДНР.

“Није ми жао што сам отишао у рат. Сматрам да је то био мој дуг и драго ми је да сам успио да прикажем себе као заштитника мог града и народа” – изјавио је у есклузивном разговору за ИН4С 32-огодишњи Александар, борац јуришног одреда Милиције ДНР. У рату је од почетка, прољећа 2014, када је напустио завршну годину студија у Кијеву и отишао да брани родну Попасну (ЛНР).

Александар се 2014. борио у легендарном батаљону “Призрак” (Дух) и присјетио се да је са њим тада ратовало 15 Срба, за које је рекао да су били “веома спремни војници који су обуку прошли у заиста озбиљним јединицама”. Србе саборце Александар памти као војнике који се “ниједном нису повукли и никада показали страх”.

У периоду релативног затишја, Александар је успио да заврши факултет, ожени се, прије 4 године добије ћерку, а кроз неколико мјесеци очекује нову принову. Ипак, када је почела Специјална војна операција није имао дилему да ли да поново узме пушку у руке. Нашем дописнику из Донбаса причао је и најопаснијим ситуацијама са којима се сретао на бојном пољу.

Репортаже и анализе Игора Дамјановића можете пратити и на Телеграм каналу: http://t.me/rat1uzivo

Извор:
ИН4С