РТ: Рогозин предводи добровољачку јединицу „Царски вукови“

rogozin-carski vukovi

Донедавни генерални директор руске космичке агенције „Роскосмос“ Дмитриј Рогозин открио је да сада води добровољачку јединицу под називом „Царски вукови“ у Донбасу.

Група делује у Доњецкој и Луганској Народној Републици, које су недавно укључене у састав Русије, пружајући техничку подршку борбеним трупама, рекао је Рогозин за РИА Новости.

„Створили смо групу `Царски вукови` коју чине искусни војни саветници и стручњаци са богатим борбеним искуством. Њен главни задатак је војно-техничка подршка јединицама ДНР и ЛНР које учествују у непријатељствима у оквиру специјалне војне операције“, рекао је Рогозин и додао да група делује као „добровољачка јединица“.

Назив групе је знак за руске добровољачке јединице које су учествовале у сукобима у бившој Југославији почетком 1990-их, објаснио је Рогозин. Пре него што је постао високи владин званичник, Рогозин је и сам добровољно учествовао у неколико сукоба након распада Совјетског Савеза, укључујући ратове у Југославији и у непријатељствима између Молдавије и њеног отцепљеног региона Придњестровља.

Група „Царски вукови“ већ је успешно тестирала нови „паметни“ систем гађања минобацача, открио је Рогозин на друштвеним мрежама. Систем навођења је спреман да се „покаже“ на целој линији фронта „ускоро“, навео је он.

Донедавни директор Роскосмоса, а који је водио од 2018. пре него што је отишао са функције прошлог лета, такође је поставио своју фотографију заједно са командантом батаљона ‘Сомали’, добровољачке јединице активне у ДНР-у.

Извор:
ВОСТОК