Русија предала доказе УН о украјинској „прљавој бомби“

Zgrada-UN

Русија је предала свим заинтересованим странама доказе да Кијев припрема провокацију, користећи „прљаву бомбу“, саопштио је Дмитриј Пољански, први заменик сталног представника Руске Федерације при УН.

„Поделили смо информације са нашим колегама који имају потребну дозволи. Рекао бих да су они који су желели да разумеју реалност претње добили прилику“, рекао је он после затвореног састанка Савета безбедности на којем је било покренуто питање „прљаве бомбе“.

Пољанска је истакао да постоји велика опасност да Кијев употреби „прљаву бомбу“. Украјина има могућности да је направи и разлог да је употреби.

Према његовим речима, режим Зеленског настоји да увуче НАТО у директну конфронтацију са Русијом, што је веома опасно, али корисно за режим Зеленског.

У водећим круговима у Кијеву почео је метеж због руских података о „прљавој бомби“, постоје сигнали да постоје покушаји да се „затвори“ овај програм, закључио је Пољански.

Стална мисија Русије при УН саопштила је да је за 27. октобар затражила састанак Савета безбедности о биолабораторијама у Украјини, док ће 26. октобра бити седница о употреби дронова- преноси Спутник.

Извор:
ИН4С