Америчка безобзирност и бруталност према православљу и целом свету

pravoslavlje

Имеријом зла сада се називају Сједињене Америчке Државе

  • Да би ефикасније уништили православу Русију као економског конкурента запада, почетком двадесетог века на западу је лансирана деструктивна идеологија – комунизам која је и у Русији и Србији направила хаос.
  • У Русији је било затворено или уништено хиљаде цркава и манастира, а Руси су скоро све обновили
  • Руси су у православљу непобедиви, јер им је сва снага у православљу!
  • У рату против Србије је прекршена повеља УН о употреби силе против суверене земље, Хелсиншка повеља из 1975. године, Међународна конвенција о заштити државних граница, Женевска и Бечка конвенција. Ниједан правни међународни закон није „овластио“ САД и НАТО да то ураде. То само показује да су каубоји остали каубоји и да код њих влада закон Дивљег запада.
  • Епидемија безумља је преплавила западни свет због губитка духовно-моралних оријентира

Пише: Др Десанка Крстић,
специјалиста за психијатрију,
уредник четничких “Српских новина“
које излазе у Торонту и у Србији

Desanka

Својевремено је амерички председник Роналд Реган назвао Совјетски Савез „Империјом зла“. Ова теза се може оспорити ако се има у виду да су православни народи, и руски и српски били жртве две велике злочиначке идеологије: фашистичко-нацистичке и комунистичке интернационале чему је „кумовала“ и ватиканска интернационала. Коминтерна је настала у Москви, а корени јој потичу на западу.

Та два велика зла двадесетог века  довела су оба народа и руски и српски, на ивицу биолошког опстанка, скоро до истребљења и нестанка. Да би ефикасније уништили православу Русију као економског конкурента запада, почетком двадесетог века на западу је лансирана  деструктивна идеологија – комунизам која је и у Русији и Србији направила хаос.

Октобарску револуцију у Русији, чији је вођа био комуниста, бољшевик, антихрист, Владимир Илич – Лењин, по оцу  муслиман, а по мајци Јеврејин из пољске јеврејске породице дошао  је у Русију 1917. године из емиграције у Швајцарској у запечаћеном вагону са огромном сумом немачког новца у злату, пребачен преко Немачке у Русију.

Комунизам је угрозио постојање православља у Русији

Његови су бољшевици искористили рат, срушили су православну царску Русију и у њој успоставили совјетску, комунистичку власт, која ће за 74 године владавине уништити руску економију, битно угрозити руску духовност и довести у питање постојање православног народа у целини. „Комунисти су у тој револуцији у Русији убили око милион православних Руса, а до пада комунизма 1989. године око три милиона.“

Комунисти су 1918. године убили све чланове руске царске породице Романових, која је владала Русијом више од 300 година –Убили су све који су имали било какве родбинске везе са њима. Руски народ, заједно са својом царском породицом, пливао је у локвама сопствене крви.

Комунисти су у Русији убили и протерали око 130.000 православних свештеника и два московска патријарха, срушили су око 60.000 православних цркава, манастира и других сакралних објеката. То је пре свега била борба не само из економских разлога већ и против православља. Зар нису увек све демонске силе јуришале на православље свом силином своје немоћи?

Кад говорим о угрожености православља волим да цитирам  др Смиљу Аврамов која  о угрожености православља каже у својој књизи „Трилатерална комисија“ за тајни споразум у 11 тачака који је склопљен између Америке, Немачке и Ватикана 1976. године. И једна од тачака која је њу посебно изненадила била је: „Православље мора бити избачено из светских комуникација, као религија, јер је то једини хомогенизујући моменат православих земаља који има политичке димензије и глобализација уз православље тешко ће успети. Отуда уништење православља, али и продор у православну цркву и бацање тешких пара да би се придобили поједини руководиоци православља да би на тај начин уништили срж теологије православља.“

Александар Невски, чувар руског православља

Нарочито је велику улогу за време страховладе и гоњења одиграла катакомбна црква у Русији. Тајно су се састајали, а били су гоњени и затварани они који су на тим састанцима откривани. Сећам се да сам читала о једном „чуду“ које се догодило једној Рускињи коју је агент почео да прати после посете једном Русу, великом духовнику. И, таман кад је помислила да неће избећи неколико година затвора, намах се поред ње појавила жена, потпуно иста као она, исто обучена и агент се нашао у чуду не знајући коју да прати јер је једна отишла на једну страну а друга на другу. И агент је отишао за оном другом. Тако је Бог чувао свој верни народ.

После путовања по руским манастирима и црквама,  2018. и 2019. године први пут сам потпуно била свесна страшне Голготе не само Руске цркве и њиховог монаштва и свештенства већ и државе и руског народа. Русија је запливала у крви својих најбољих синова: у крви царске породице, елитног дела руског народа, монаштва, свештенства, епископа, народа… У затворима је било на милионе… Колико их је било у разним гулазима?…

Русија је пливала у крви захваљујући Западу

Поред осталих манастира посетили смо и мушки Светотројицки манастир који је имао ту несрећу да за време Совјета буде претворен, ни мање ни више, него у затвор у коме је побијено много људи. Још увек постоји мала, ниска кућица која је својевремено служила за изолацију затвореника. И тај који је послат у изолацију, био је осуђен на смрт јер се кућа није грејала и смрт смрзавањем на руској зими, била је неминовност.

За ову велику белу зграду монахиње су правиле и пекле циглу

На другој слици је зграда где се у дну види мала браон кућица која је служила за изолацију

Видели смо и велике дрвореде јабука које су тек почеле да рађају кад је манастир предат монасима за време перестројке. Видели смо и велику двоспратну зграду за коју су монахиње правиле и пекле циглу. Нешто што је код нас само посао мушкарца, што у исто време показује колики је труд и руско монашко подвижништво.

А захваљујући коме је Русија запливала у крви?

Западу… који је финасирао Лењинов пролазак кроз Европу и одлазак у Русију. Зар су имали милости према цени коју је Русија платила..?  Не… Ни данас је немају. И данас Русију покушавају да распну, халапљиво гледајући на њено огромно богатство, урушавајући првенствено православље. Надам се да је Русија заувек научила лекцију из прошлости која се пред нашим очима поново оваплоћује…

Црква је била десеткована. У Русији је било затворено или уништено хиљаде цркава и манастира, а Руси су многе обновили.У Москви је било отворено тридесетак цркава од стотину којих је било за време Романова. У Петрограду је било још и горе јер је важио за „револуционарни град“. Било је отворено само пет – шест цркава од стотину колико их је било пре рата.

Али, оно што ме је изненадило, да су монаси причајући о драми сваки свога манастира о томе говорили без гнева, тешких речи оптужбе, горчине, већ напротив, врло кротко и трпељиво  као један страшан сан који су преживели и који је иза њих. То је најбоље вербализовао један монах из мушког Светотројицког манастира у Мурону. Рекао је да је то казна Божија за њихове грехе, да су много грешили, да још увек греше и да ће још страдати.

Достојевски је пророковао да ће прави лик Христов заблистати на истоку, у Русији.

Како Св. Тертулијан рече да је „крв мученика семе хришћана“, тако је било и са руском црквом и народом. Руски манастири и цркве су пуне верника. У црквама и манастирима служе се литургије скакоднено са великим бројем свештеника и помоћника. Певање им је громко, хорови милозвучни. Служба је у 6.30 и 8.00 ујутру.Руси су у цркви врло предани молитви. У цркви је и „патрициј и плебс“ заједно и чини се једно у Христу.Треба видети са каквом озбиљношћу, поштовањем и усрдношћу прилазе и целивају њихове светитеље и реликвије.

Путин, бивши КГБ официр обновитељ православља

Руси су у православљу непобедиви, јер им је сва снага у православљу! Руска црква је васкрснула а са њом и руски народ. У храмовима се орило ”Христос Воскресе! Ваистину Воскресе!

Русију је из расула у коме се нашла после перестројке, Горбачова и Јељцина подигао на ноге Путин и вратио јој достојанство које јој припада. Сећам се да је један свети човек рекао: ”Русију је упропастио Распућин, а спасиће је Путин”. Зашто Путин, питаће се скептици? Он је дојучерашњи КГБ официр. Ти који се то питају заборављају и занемарују Божије устројство и Божија чуда. Зар није апостол Павле био највећи прогонитељ хришћана па је постао апостол, највећи  проповедник православља и пострадао за Господа? Зар није Господ почео своје царство са покајаним разбојником који је целог живота пљачкао? Зар проститутке нису постајале светице?

Руски председник Владимир Путин са патријархом Кирилом током васкршње литургије, 28. април 2019. године

Али, песма каже: „коло среће уоколи, вртећи се не престаје: тко би гори, ето је доли, а тко доли гори остаје.“

Да ли је Роналд Реган који је Русију сматрао империјом зла могао да сања да ће „Империјом зла сада називати, његову отаџбину, Сједињене Државе Америке?

Његова отаџбина, Сједињене Државе Америке постоје више од 220 година а водиле су 200 ратова. „Америчка влада је од Другог светског рата била укључена у многобројне ратове и, према америчком историчару Вилијаму Блуму, оркестрирала је ударе у више од 50 земаља. Грубо се мешала у изборе у 30 земаља, бомбардовала цивилно становништво, и то и уз коришћење биолошког оружја, а покушавала је да убије лидере других земаља, најчешће уз подршку Велике Британије“. При том се није радило о миру, о томе оне и не сањају, него о моћи и победи, о окупацији слободних земаља у глобалној партији шаха а све под видом њихове демонократије.

Дуга  је листа ратова које су каубоји водили у Вијетнаму, Лаосу, Авганистану, Ираку, Либији, Сирији, Гренади, Панами, Кореји, Индокини, Сомалијии, Босни…у којима су били и обесни и немилосрдни а за своје ратне злочине никад нису кажњени… Да напоменем Хирошиму и Нагасаки на које су бацили атомске бомбе, потпуно непотребно, кад је рат већ био завршен, августа 1945. године којом приликом је погинуло 129.000 људи а дупло толико умрло од радијације и опекотина.И данас, скоро 80 година после тога, људи у Јапану још увек умиру од рака…

Владика Николај: Европа је болесник који се прави здрав

Да такође поменем бомбардовање Србије 24. марта 1999. године када је 19 држава Европе са Америком, без ичијег одобрења бомбардовало 78 дана једну малу земљу, што је ратни злочин не само због бомбардовања већ и последица тог бомбардовања због којих српски народ и данас страда.. Том приликом погинуло је  2500 цивила, 89 деце, повређено 6000 цивила, 2.700 деце…Бачено је 22 тоне пројектила што је равно осам атомских бомби, 37.000 забрањених касетних бомби, пројектили пуњени осиромашеног уранијумом и то у виду прашине микронских димензија које људи удишу… Бачено је 15 тона осиромашеног уранијума… Загадили су усеве, храну и не само воду већ и земљу бомбардујући хемијска постројења у Панчеву… Како су каубоји тада били на врхунцу моћи и обести, целу операцију су саркастично назвали „Милосрдни анђео“.

И, „хришћанска Европа“, без срама и стида, учествује у једном таквом „ратном подухвату“. Св. Владика Николај је својевремено рекао за Европу:

„Европа је болесник који се прави здрав; бесомучник који се прави паметан; сиромах који се прави богат и беспомоћник који се прави силан.“

Владика Николај Велимировић добро је процењивао околности и будуће догађаје

Отуда заблуда, гордост, себичност и  рат. Европа ће морати потражити светлост на Истоку, као што су је тражили и на почетку.

А у том рату против Србије је прекршена повеља УН о употреби силе против суверене земље, Хелсиншка повеља из 1975. године, Међународна конвенција о заштити државних граница, Женевска и Бечка конвенција. Ниједан правни међународни закон није их „овластио“ да то ураде. То само показује да су каубоји остали каубоји и да код њих влада закон Дивљег запада. „Ќоме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјечством“, како рече Његош.

Кад је у питању Украјина, и Америма и Европи је много стало до „легалности“ па су Русији ударили нечувене санкције које су Европу завили у црно. И нико немаде памети да о томе унапред размисли као што рече владика Николај „Европа је болесник који се прави здрав; бесомучник који се прави паметан“

Као што рекох, злочин над Србијом није само у бомбардовању већ и последицама тог бомбардовања. Сваке године 300 српске деце оболи од рака, леукемије, лимфома… Смртност деце у Европи од малигних обољења је 0,4% а у Србији  0.8%. Од малигних тумора оболело је преко 330.000 људи 2015. године, а смртност је у великом порасту.

И тек што су изишли из Авганистана где су „боравили“ 20 година, напустили га главом безобзирце, остављајућу огромну количину оружја, авиона, ратне опреме својим дојучерашњим непријатељима Талибанима, већ су ушли у нови рат са Русима у Украјини.

САД у Украјини гледа да увећа свој профит

У Украјини се против Руса боре до последњег Украјинца. Украјина има страшне губитке у људству, војсци, инфаструктури, ресурсима… Зар о томе брину каубоји? До мира им није стало јер у том рату добро профитирају. Пре свега, продају своје оружје чланицама Алијансе да их шаљу у Украјину, а свој течни гас продају Европи четири пута скупље пошто су Европу санкцијма одсекли од јефтиног руског гаса. И, да би били сигурни да ће њихов течни гас, далеко скупљи, имати сигурно тржиште у Европи, оштетили су оба гасовода која су из Русије снабдевала Европу гасом,Северни ток I и II и тако „осакатили“ Немачку привреду, савезника Алијансе који им је био лојалан. Кад немају милости према пријатељима, како поступају према непријатељма? И то су урадили сутрадан после масовних демонстрација Немаца да се пусти у оптицај Северни ток II који су Немци због санкција Русији одбили да региструју. Што је сигурно, сигурно! Западни медији су за оштећење гасовода оптужили Путина?! Ко би нормалне памети у то могао да поверује. Зар Путину није „јефтиније“ да заврне славину него да минира сопствени гасовод у који је уложио милионе? И зар Трамп није у праву кад каже да западни медији обмањују и не говоре истину? Није ли то тероризам кад се оштети инфраструктура од интернационалног значаја?

С друге стране каубоји и сами купују руски гас од Индије која је велики купац руског гаса али одбијају да снизе цену свом течном гасу.

Др Робер Малоун аргументовано је указао на опасност вакцина по здравље људи, посебно деце
Творац вакцина: Огромне штете по здравље људи од вакцина

Америчка безобзирност и бруталност, не огледа се само у ратовима. Њихови ”видовњаци” су „предвидели“ пандемју 2019. године која ће трајати три године. И за њу су „планирали“ вакцину још 2017. године. Како су тада знали да ће бити пандемије? У целој Америци и Европи била је оркестрирана кампања да се сви вакцинишу без обзира на индикације и контраиндикације. То треба да ураде не само ради себе већ да заштите и друге, да заштите целу заједницу. Испоставило се да је то најобичнија бесмислица и да су преварили  милионе људи, што је потврдила комисија у Европском парламенту изабрана у те сврхе. Још се испоставило  да  је један од Фајзерових директора признао  да „вакцина никад није била тестирана на заустављање преношења вируса.Да ли ово може да се окарактерише као криминално понашање?

Не треба заборавити да је невакцинисаним поред губитка посла била ограничена могућност кретања и путовања и да су многи били у  кућном притвору. Колико је доктора упозоравало на краткорочне и дугорочне последице ове вакцине? Нико то није слушао.

Колика је опасност вакцинације деце том вакцином навешћу у потпуности упозорење др Малонија који каже:

„Моје име је Роберт Малони. Ја сам доктор и научник, ја сам отац и деда. Стојим иза ове изјаве са каријером посвећеном истраживању и развоју вакцине. Пре него да се ваше дете вакцинише, одлука која је неповратна желим да знате научне чињенице о овој генетској вакцини која је базирана на RNA технологији коју сам ја створио. Постоје три главна проблема које родитељи треба да знају пре но што донесу ову неповратну одлуку.

  1. Вирусни ген ће бити убризган у тело вашег детета да прави протеине. Ови протеини ће често изазивати трајну штету у дечијим кључним органима. Ти органи укључују њихов мозак и нервни систем, срце и крвне судове, укључујући крвне угрушке… њихов репродуктивни систем, и што је још важније ова вакцина може покренути фундаменталне промене у њиховом имуном систему. Најалармантије у вези овога је то да једном када се ова штета појави она је непоправљива, не може се променити, не може се поправити унутар мозга или ожиљке на срчаном ткиву, не можете поправити или ресетовати имуни систем. Ова вакцина може изазвати репродуктивну штету, она може погодити будуће генерације ваше фамилије.
  2. Ова технологија није адекватно тестирана. Треба најмање пет година тестирања и истраживања пре него разумемо ризике повезане са овом вакцином.
  3. Молим вас да упитате себе, као родитељ да ли желите да ваше дете буде део најрадикалнијег експеримента у људској историји. Ваша деца не представљају опасност својим родитељима, бакама и декама.

Нема користи за вас или вашу породицу да ваше дете вакцинишете против малог ризика од вируса, наспрам познатог здравственог ризика од вакцине с којим би ваша деца морала да живе до краја живота.

Као родитељ и деда моја снажна порука вама је да се одупрете и борите да заштите вашу децу.“

Страдала Света поодица Руског Цара Николаја Романова

Амери су до сада имали водећу улогу у свету а своје савезнике су третирали као окупиране поданике који морају да буду послушни у свему. У протовном, следи „одмазда“. Значи, нису имали слободу с киме ће имати билатералне односе, где ће купити енергенте или оружје, какве ће одлуке донети, а које  морају биту у складу са „интересима“ Америке. Што значи да нису могли имати своју независну спољну политику. И они себе зову проповедницима демократије?!

И, на крају, морам да поменем још једну „малигну склоност“ Америке и Европе да своју патологију имплантирају и форсирају у другим земљама чија  култура и традиција потпуно искључује такве „импланте“.

Западни свет нема духовно-моралних оријентира

То је епидемија безумља која је преплавила западни свет због губитка духовно-моралних оријентира. То безумље оличава се кроз промене пола, генетски инжињеринг, еутаназију, сатанизам, дечију порнографију… Свe сe рекламира на интернет мрежи а наведен је  само део плодова демонске изопачености ума и „научних достигнућа“. „Џендерски неутралан“ однос према деци који подстиче родитеље да своје дете не одгајају као дечака или девојчицу и које би касније само одредило своју генетску оријентацију, само је део тог безумља. Духовит је одговор једног дечака који је запитан у школи којег је пола рекао: „Па што ме питаш кад се зовем Милан“?

Насилно форсирање  ЛГБТ  кулуре  у земљама чија традиција  то потпуно искључује само је део „терора“ који се намеће окупираним земљама чији се протести и народна воља потпуно игноришу. Као што је био случај са „парадом поноса“ у Београду 17. септембра. Кога интересују њихове голе задњице? И кад су почели да се свлаче, ударила је киша. Небо је почело да плаче  због такве содомије. На полним огранима носили су иконе… Видимо одакле антихрист долази!

И опет да цитирам Светог владику Николаја који каже: „Тако дејствује у телу Европе зли дух ево неколико векова. Ко може истерати тај опаки зли дух из Европе? Она је скроз земаљска, и без жеље да се пење на Небо. Не зна за други свет. Не осећа озон небесни. Не види у сну Анђеле и Светитеље. За Богородицу не може да чује. Разврат утврђује…“

За Михољдан, октобар 12, 2022

Извор:
ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ